Gabriela Firea vrea Centura București, CNAIR îi spune pas

0

Primarul general Gabriela Firea a cerut din nou centura Capitalei în administrarea Primăriei. Şefii Companiei de Drumuri au explicat că, la acest moment, nu există posibilitatea transferului centurii rutiere a municipiului Bucureşti din administrarea CNAIR S.A.

Primarul general Gabriela Firea a reiterat, marţi, cererea adresată Guvernului de a permite Municipalităţii să administreze şi finalizeze lucrările iniţiate la Centura Capitalei, adăugând că argumentul referitor la pierderea fondurilor europene, în cazul unui astfel de transfer, nu se confirmă. În replică, şefii Companiei de Drumuri au explicat că nu există posibilitatea transferului centurii rutiere a municipiului Bucureşti, pentru că s-ar pierde fondurile europene.

“Vin cu o solicitare cordială, colegială, către Guvernul României, de a înţelege necesitatea că Centura Capitalei trebuie să fie administrată de Primăria Capitalei, aşa cum se întâmplă în cazul tuturor drumurilor importante din jurul marilor capitale europene. În acest sens, am transmis o solicitare oficială către Guvern, pentru a analiza cu celeritate acest transfer şi am cunoştinţă că se analizează acest lucru”, a declarat Gabriela Firea la Forumul “Fonduri Europene. 2017 – un nou început”.

“Un răspuns preliminar şi neoficial din partea Guvernului a fost că, în urma acestui transfer, s-ar putea pierde fondurile europene, însă Primarul General a precizat că aceste fonduri sunt alocate pentru obiectul de investiţii, nu pentru instituţie”, transmite Primăria Capitalei printr-un comunicat de presă.

În replică, Gabriela Firea susţine că Primăria Capitalei poate atrage fondurile europene necesare.

“Primăria Capitalei are, în premieră, un departament care se ocupă de atragerea de fonduri europene şi de monitorizarea acestora. Suntem pregătiţi pentru procesul de transferare a Centurii Capitalei de la Ministerul Transporturilor la Primăria Generală, de la Guvern către Municipalitate, astfel încât solicit sprijinul doamnei Comisar european Corina Creţu şi al doamnei ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, pentru finalizarea acestui demers. Dacă nu primim în administrare Centura Capitalei, inclusiv Planul de Mobilitate Urbană Durabilă va avea de suferit şi va trebui regândit, ceea ce nu este de dorit, deoarece specialişti în mobilitate, în atragerea de fonduri europene şi reprezenţanti ai unor instituţii de prestigiu au muncit ani de zile la acest document strategic, important pentru dezvoltarea regiunii Bucureşti- Ilfov”, a spus Firea.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele