Garda de Mediu a verificat balastierele şi carierele de piatră din mai multe judeţe, aplicând amenzi în valoare de peste 300.000 de lei

0

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au verificat balastierele şi carierele de piatră din judeţele Gorj, Mehedinţi, Olt, Braşov şi Vâlcea depistând scurgeri de produse petroliere pe amplasament, depozitari necontrolate de deşeuri şi poluarea atmosferei cu particule de praf. În urma controalelor, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 305.000 lei.

Citiți și Omida anti-poluare, cea mai recentă „vedetă” a lumii științifice

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii GNM, timp de o lună, comisarii au verificat respectarea prevederilor de mediu de către operatori ce desfăşoară activităţi de extracţie a agregatelor minerale şi de prelucrarea acestora în staţii de concasare şi sortare.

Astfel, au fost efectuate 23 de controale la balastiere şi cariere de piatră din judeţele Gorj, Mehedinţi, Olt, Braşov şi Vâlcea, fiind depistate mai multe nedeguli. Principalele neconformităţi întâlnite au fost scurgeri de produse petroliere pe amplasament, depozitari necontrolate de deşeuri şi poluarea atmosferei cu particule de praf.

Comisarii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 305.000 lei.

GNM anunţă că în perioada următoare vor fi verificate şi instalaţiile similare din alte judeţe ale ţării.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele