Gazele ruseşti continuă să fie livrate în Europa

1
engie romgaz eon gaze naturale

Gazele ruseşti continuă să fie livrate, vineri, spre Europa, în pofida termenului stabilit de preşedintele Vladimir Putin pentru întreruperea furnizării în cazul în care clienţii nu încep să plătească aprovizionarea cu gaze naturale în ruble.

 

Sancţiunile occidentale impuse Rusiei în urma invaziei în Ucraina a afectat legăturile comerciale ale Moscovei cu mare parte din statele mondiale, însă există unele excepţii în ceea ce priveşte petrolul şi gazele naturale.

Putin a semnat un ordin prin care plata livrărilor de gaze naturale către ”ţările neprietenoase” trebuie să fie făcută în ruble. Termenul limită stabilit a fost ziua de vineri. Solicitarea lui Putin a fost respinsă de clienţii occidentali, ca fiind o încercare de a rescrie contractele care stipulează plata în euro.

Germania, care cumpără cele mai multe gaze naturale din Rusia, a calificat decizia liderului rus drept ”şantaj” şi a activat, miercuri, ”avertizarea timpurie”, prima etapă din planul de urgenţă al Germaniei pentru garantarea aprovizionării cu gaze naturale, un plan conceput pentru a reduce riscul întreruperii sau opririi livrărilor de gaze naturale din Rusia.

Fostul arbitru Cristi Balaj, despre starea lui Ovidiu Hațegan dupa infarct (AUDIO)

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele