Gelu Diaconu, fostul șef al Fiscului, despre ordonanța lăcomiei: ”Nu vă lăsați păcăliți de propaganda unor indivizi certați cu morala”

0

Gelu Diaconu, fostul președinte al ANAF, critică într-o postare pe Facebook ordonanța de urgență care introduce noi taxe, dar și atacurile la companiile străine duse de Liviu Dragnea, Darius Vîlcov și Eugen Teodorovici.

”Nu vă lăsați păcăliți de propaganda unor indivizi certați cu morala și cu istoria zilelor noastre. Globalizarea, într-o eră a comunicării nelimitate, este un proces cvasi-inevitabil. Toți dictatorii au vorbit în numele poporului. Ca și Livache! Dar în răspăr cu sensul istoriei și al evoluției naturii umane. Cu toții au pierdut!”, a scris Diaconu.

El a demontat și criticile lui Vîlcov la adresa companiilor din domeniul telecom, pe care le-a acuzat că plătesc impozit pe profit prea mic:

”- Impozitul pe profit deține o pondere de max. 5% din totalul veniturilor bugetare;
– Firmele cu capital străin, băncile, sau societățile din energie și telecomunicații sunt de departe CEI MAI MARI contribuabili ai bugetului statului roman pentru ca ei plătesc anual miliarde de euro din toate celelalte taxe: TVA, accize, impozit pe venit, contribuții sociale și de sănătate, taxe de licențe, taxe locale, etc…
– Fiind pe o piață noua, investesc și cheltuiesc continuu pentru a-și dezvolta piața și pentru ca doresc sa obțină profit în viitor.
– Cheltuielile pentru investiții sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, așadar în foarte multe cazuri, nu au cum sa aibă profit”.

Diaconu, care a condus Fiscul în perioada 2012 – 2016, a respins explicațiile liderilor PSD legate de necesitatea ordonanței taxelor, adoptată vineri seară de guvern, spunând că motivul real al impunerii noilor taxe este faptul că ”nu mai au bani la buget”.

”Încercați să nu cădeți pradă intoxicării slugilor lui Dragnea, istețul Vîlcov și fraierul sublim Orlando. Cu titlu de exemplu și cu cifrele bilanțiere în față, pot ușor demonstra prăfuitului Vîlcov Slătineanul cum manipulează el opinia publică: îl deranjează pe prăfuit dezvăluirile unui post de televiziune”, a mai scris Diaconu.

Citește și Ministrul Transporturilor: Anual se deteriorează 320 de kilometri de cale ferată și se repară capital doar 16 kilometri

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele