Generalul Oprea dat mana cu Obama… sau nu?

0

Gabriel Oprea a distribuit pe contul lui de Facebook o fotografie care pare să fie modificată în Photoshop. Fotografia este intens distribuită pe rețelele sociale, majoritatea opiniilor fiind că este vorba de un trucaj. În poză apare Gabriel Oprea, fostul președinte american Barack Obama. Majoritatea celor care au comentat poza, spun că ar fi un trucaj. Au fost identificate mai multe nereguli care ar face imposibil ca poza distribuită să fie reală.

Cu toate că Oprea dă mâna cu fostul președinte SUA, privirea lui Gabriel Oprea este undeva la 180 de grade față de președintele american. Expresia de pe fața generalului nu este tocmai una pe măsura importanței momentului.

Fotografia originală publicată de Ambasada României în SUA:

Fotografia postată de Gabriel Oprea pe Facebook:

Iată o serie de elementele din poze care reflectă discrepanțe:

1.Ceasul din fotografia MAE în care Obama dă mâna cu Băsescu este cu cifre arabe, iar în fotografia postată de Gabriel Oprea ceasul este modificat, cu alt model, fără cifre.

2. Cutele de pe sacoul lui Obama sunt la fel în ambele poze.

3. Mâna pe care o strânge Obama are degetele fix în aceeași poziție.

4. Expresia fostului președinte Băsescu este aceeași între cele două poze. În plus, reflexiile de lumină de pe capul acestuia sunt exact la fel în cele două fotografii.

5. Poziția lui Bogdan Aurescu este perfect neschimbată între cele două instantanee.

6. Fotograful oficial al Casei Albe apare fix în aceeași poziție și postură (chiar dacă acoperit de Obama în poza postată de Gabriel Oprea).

7. Forma degetului mare al mâinii este aceeași.

Gabriel Oprea a fost, pe rând, prefect al Bucureștiului, ministru Delegat pentru Administrația Publică, membru al Comisiei Parlamentare pentru Controlul asupra SRI, ministru de Interne, ministru al Apărării Naționale.

A fost vicepremier în Cabinetul Ponta II și premier interimar, în 2015. General (retragere) cu patru stele.

Citește și Atenție la neatenție: Găbiță Oprea revine în politică!

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele