Geoană. Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO

0

Mircea Geoană a fost numit joi, în mod oficial, secretar general adjunct al NATO. Geoană devenit, astfel, românul aflat în cea mai înaltă poziție în ierarhia Alianței Nord-Atlantice și prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupă această poziție, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul NATO.

„Sunt încântat să anunț numirea lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. „Este un suporter devotat al întăririi relațiilor transatlantice, a cărui îndelungată experiență în funcții de stat și diplomatice îi va fi de ajutor în noua funcție”.

După preluarea funcției, Mircea Geoană a declarat că desemnarea sa este recunoașterea faptului că România este „un aliat serios”, informează Mediafax.

Citește și ”Mihaela, dragostea mea!”, Mircea Geoană va fi adjunctul șefului NATO

„Desemnarea mea în această funcție este o recunoaștere a faptului că România este un aliat serios, care își ia în serios angajamentele , care cheltuiește 2% din PIB pentru apărare, obligațiile noastre asumate în cadrul Alianței”, a spus Geoană.

Mircea Geoană este fondatorul și președintele Institutul Aspen România. A fost președinte al Senatului României, în perioada 2008-2011, ministru de Externe (2000-2004) și ambasador al României în Statele Unite ale Americii (1996-2000).

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele