Georgică Severin este noul director al Radioului Public

0

Plenul Camerei Deputaților și Senatului l-a validat, miercuri, pe Georgică Severin pentru funcția de președinte-director general interimar al Societății Române de Radiodifuziune cu 214 voturi „pentru”, 58 „împotrivă” și o abținere. Severin a fost audiat anterior de comisiile parlamentare de cultură și a primit aviz favorabil.

Conform RADOR, şeful Radioului Public, Ovidiu Miculescu, a fost demis, după ce Parlamentul a respins Raportul de activitate pe 2016.

Au fost respinse două rapoarte de activitate ale SRR, raportul pe 2015 şi cel din 2016, ceea ce echivalează, potrivit legii, cu pierderea mandatului lui Ovidiu Miculescu, cel care era până acum şeful Consiliului de Administraţie al Radioului Public şi care, de altfel, a fost contestat, având în vedere că a fost declarat incompatibil printr-o decizie definitivă de la începutul acestui an pentru o perioada 2011-2012, când făcea parte din Consiliului de Administraţie al Radioului pe atunci, nu ca director general, şi făcea parte şi dintr-un alt Consiliu de Administraţie al Societăţii Naţionale de Radiodifuziune, ceea ce-l plasa în incompatibilitate.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că votul pe care Parlamentul l-a dat este unul politic şi asta pentru că în ultimii ani SRR a avut profit, a fost lider de audienţă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele