Germania acuzată de populism de șeful UEFA

0

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a cataglogat drept “populistă” iniţiativa Germaniei de a ilumina Allianz Arena în culorile curcubeului, simbolul comunităţii LGBT.

 

“Nu vrem să fim folosiţi în acţiuni populiste. Datorită popularităţii fotbalului, oamenii încearcă prea des să abuzeze de asociaţiile sportive în scopuri proprii”, a declarat el pentru cotidianul german Die Welt.

UEFA s-a apărat, miercuri, în faţa refuzului de a permite iluminarea Allianz Arena în culorile comunităţii LGBT şi şi-a schimbat logo-ul pe Twitter în culorile curcubeului, refirmându-şi “angajamentul ferm” împotriva homofobiei. UEFA subliniază că decizia de a refuza iluminarea arenei nu a fost una politică, aşa cum au acuzat mai mulţi oficiali europeni, ci solicitarea germanilor a fost una politică.

“Astăzi, UEFA este mândră să poarte culorile curcubeului. Este un simbol care întruchipează valorile noastre de bază, promovând tot ceea ce credem, o societate mai dreaptă şi egalitară, tolerantă pentru toată lumea, indiferent de fondul, credinţa, sexul sau orientarea lor sexuală. Unii oameni au interpretat decizia UEFA de a respinge cererea oraşului Munchen de a ilumina stadionul propriu în culorile curcubeului pentru un meci din cadrul Euro-2020 ca fiind <politică>. Dimpotrivă, cererea în sine a fost politică, legată de prezenţa echipei de fotbal a Ungariei pe stadion pentru meciul din această seară, cu Germania. Pentru UEFA, curcubeul nu este un simbol politic, ci un semn al angajamentului nostru ferm pentru o societate mai diversă şi integrantă”, a arătat forul european, într-un comunicat.

Finală fotbalistică plină de insulte homofobe

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele