Germania confiscă un yacht al oligarhului Alisher Usmanov

1
iaht oligarhi

Autoritățile din Hamburg au confiscat un iaht care valorează 600 de milioane de euro și are 156 de metri lungime în timp ce mai multe iahturi aparținând altor cinci miliardari ruși se îndreptau spre Maldive, fără extrădare.

 

Autoritățile germane au confiscat superyacht-ul de 600 de milioane de dolari aparținând oligarhului rus Alisher Usmanov într-un șantier naval din Hamburg.

Usmanov s-a aflat pe o listă de miliardari care s-au confruntat cu sancțiuni din partea Uniunii Europene ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina din 24 februarie. A venit în contextul în care ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, a declarat că a confiscat un iaht legat de șeful Rosneft, Igor Sechin, într-un port mediteranean.

Vezi și În Franța se poate: autoritățile cu confiscat iahtul oligarhului Igor Secin

Ministerul finanțelor a declarat că iahtul era deținut de o companie la care Sechin a fost identificat ca acționar principal.

Ce știm despre iahtul Dilbar

Iahtul Dilbar de 156 de metri (512 picioare) al lui Usmanov, evaluat la 600 de milioane de dolari și considerat cel mai mare iaht cu motor din lume după tonajul brut, a fost confiscat miercuri de autoritățile germane, potrivit unui raport Forbes bazat pe trei surse din industria iahturilor.

Usmanov a cumpărat Dilbar în 2016 pentru un cost raportat de 600 de milioane de dolari de la constructorul naval german Lürssen, care l-a construit la comandă pentru el peste 52 de luni.

Firma o numește „unul dintre cele mai complexe și provocatoare iahturi construite vreodată, atât din punct de vedere al dimensiunilor, cât și al tehnologiei”.

La momentul lansării sale, CEO-ul Lürssen, Peter Lürssen, a declarat: „Dilbar are cele mai avansate tehnologii de securitate ale oricărui superyacht din lume. Dar lucrurile pe care le-ați citit despre el care conține un sistem de apărare antirachetă antiaeriană sunt toate prostii.”

Maldivele, garaj pentru iahturile oligarhilor ruși, susținători ai lui Putin

Alte trei iahturi deținute de miliardari ruși au fost văzute miercuri în apele Maldivelor, arată datele. Printre acestea se numără nirvana de 88 de metri (288 ft) deținută de cel mai bogat om al Rusiei, Vladimir Potanin. Majoritatea navelor au fost văzute ultima dată ancorate în porturile din Orientul Mijlociu la începutul anului.

Un purtător de cuvânt al guvernului Maldivelor nu a răspuns unei solicitări de comentarii.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele