Gheorghe Ciuhandu de la titluri regale la fapte penale alături de „mafia imobiliară țigănească”

0
- Reclama -

În anul 2009, Casa Regală a României i-a decernat fostului primar Gheorghe Ciuhandu, astăzi urmărit penal pentru fapte de corupție din care se presupune că a prejudiciat statul român cu zeci de milioane de euro, Crucea Casei Regale, titlu oferit unui număr de maxim 150 de peronalități în viață, aflate în țară sau în străinătate.

Alături de actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, fostul edil al oraşului Gheorghe Ciuhandu sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu în cazul vânzării a 967 de imobile, prejudiciul adus statului fiind de 40 de milioane de euro, anunţă Direcţia Naţională Anticorupţie.

Citiți și Nicolae Robu şi Gheorghe Ciuhandu, urmăriţi penal de DNA pentru abuz în serviciu în cazul vânzării a 967 de imobile

Pe vremea când Ciuhandu era primar al Timișoarei, municipiul se bucura de un buget record.

- Reclama -

Cu toate acestea, numele lui Gheorghe Ciuhandu a apărut, în presa locală, asociat cu clanurile de romi care au acaparat mai multe străzi din centrul Timişoarei, în urma unor retrocedări.

Presa locală a relatat deseori despre Ionelaş Cârpaci şi Vişinel Stancu ca fiind conducătorii unor clanuri de romi care s-au îmbogăţit în timpul administraţiei Ciuhandu.

Conform presei locale, „romii de catifea” sau „mafia imobiliară ţigănească” au pornit, imediat după Revoluţia din Decembrie 1989, o adevărată „vânătoare de imobile istorice”.

Presa a relatat că, având ajutorul unor funcţionari din Primărie, romii sau avocaţii lor au aflat cine sunt moştenitorii cărora urma să li se retrocedeze imobile istorice în valoare de milioane de euro. Odată ce au aflat numele moştenitorilor, romii îi convingeau pe aceştia să le vândă vilele sau măcar apartamente din aceste vile. După ce reuşeau să intre în imobil, se trecea la faza a doua, în care, prin diferite modalităţi, obligau proprietarii celorlaltor apartamente să le vândă la preţ redus locuinţele, până deveneau proprietari pe întregul imobil, scria presa timişoreană.

Potrivit sursei citate, cei care s-au văzut nevoiţi să vândă locuinţele clanurilor de romi povesteau că, în miez de noapte, se trezeau cu bătăi în uşă, cu inundaţii în casă sau chiar cu excremente umane pe uşa de la intrarea în locuinţă, iar în unele cazuri erau ameninţaţi sau îmbrânciţi. Presa relata că Primăria nu a luat nicio măsură împotriva acestor practici.

Gheorghe Ciuhandu, președinte PNȚCD, autointitulat țărănist până în adâncul sufletului a fost primarul Timișoarei timp de patru mandate și a candidat la președinția României tot din partea PNȚCD la alegerile prezidențiale din anul 2004.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele