Gheorghiță: centrele de vaccinare au doze în funcţie de numărul de persoane programate

0

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că “în principiu” centrele de vaccinare au doze în funcţie de numărul de persoane programate pentru imunizare.

 

“În principiu, toate centrele de vaccinare nu au doze în centru decât pentru două sau trei zile, în funcţie de numărul de persoane programate. Deci, practic, în centrele care au locuri libere nu stau doze care sunt nefolosite. Centrele regionale de depozitare au aceste doze. Ele sunt alocate către centre în funcţie de numărul de persoane programate. Ca atare, dacă ai centre care au un grad maxim de ocupare, evident că acolo vei distribui acele doze. Noi ne facem necesarul de doze şi stocurile le evaluăm în funcţie de capacitatea maximală de vaccinare în toate centrele. Pot să vă spun că numărul centrelor de vaccinare care sunt în momentul de faţă înfiinţate în mediul urban este de aproximativ 60% ca procent, chiar mai mult, 65%, faţă de centrele care sunt înfiinţate în localităţi din mediul rural. Or, din acest punct de vedere, cred că este important să creăm şi să facilităm accesul şi al celor din mediul rural în centrele de vaccinare”, a spus Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a afirmat că se vor aloca suplimentar centre de vaccinare în funcţie de rata cumulată de incidenţă a cazurilor de COVID-19.

“Este adevărat că nivelul de ocupare al acestor locuri nu este atât de mare, comparativ cu ce se întâmplă în municipii sau în oraşe. Însă cred, şi continui să îmi menţin aceeaşi părere, că este important să asigurăm o distribuţie cât mai uniformă a acestor centre de vaccinare, chiar dacă nivelul de ocupare al lor este diferit. De aceea, noi, în următoarea perioadă, vom aloca suplimentar, exact aşa cum am făcut şi la ultima deschidere de centre, lăsând la o parte criteriul demografic, şi în funcţie de rata cumulată de incidenţă a cazurilor de COVID-19. De aceea, vom deschide în mod deosebit următoarele centre în aglomerările urbane, cele mai multe, aşa cum am spus, în Bucureşti, însă este firesc să existe aceste centre şi în localităţi din mediul rural”, a mai arătat Gheorghiţă.

În opinia sa, “este o competiţie naturală” în aceste centre de vaccinare.

Ibrahimovici revine în naţionala Suediei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele