Gheorghiță crede că începerea școlii va duce la creșterea numărului de infectări

0
valeriu gheorghita
Valeriu Gheorghita

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că se aşteaptă la o creştere a ratei de infectare după redeschiderea şcolilor deoarece acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată şi nu trebuie să credem că acum lucrurile vor sta diferit.

 

El a explicat că pe măsură ce interacţiunea şi mobilitatea persoanelor cresc, creşte şi probabilitatea de a fi expus la această infecţie.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă el crede că peste două săptămâni vom înregistra o creştere a ratei de infectare din cauza începerii şcolilor.

“Acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată, nu trebuie să credem că de această dată lucrurile vor sta diferit. Este evident acest lucru pe măsură ce interacţiunea fizică dintre persoane şi mobilitatea persoanelor creşte, creşte şi expunerea şi probabilitatea de a fi expus zilnic la această infecţie şi nu neapărat legat strict de momentul în care copiii sunt la şcoală, cit toate activităţile conexe, plecatul de acasă, ajungi la şcoală, activităţile de după şcoală, mersul cu transportul în comun, supraaglomerarea, nerespectarea măsurilor, toate vor conduce la creşterea riscului de infectare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

El a menţionat că situaţia epidemiologică devine stabilă în ţara noastră, dar nu suntem la finalul valului 4.

BCR, profit de 1,14 miliarde de lei în primele 9 luni din 2021

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele