Ghinea a răbufnit: ”PSD au mințit ca porcii despre consultanță și PNRR

Ghinea: ”Rafila, pentru căcaturile spuse despre mine, pentru onoarea mea o sa mor cu tine de gât!”

0
ghinea rafila
- Reclama -

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a publicat, miercuri seară, un mesaj dur la adresa PSD și a lui Alexandru Rafila, și a făcut acuzații grave fără a prezenta probe în postarea respectivă, în disputa privind banii alocați prin PNRR pentru consultanța proiectelor desfășurate cu fonduri europene.

 

”PSD au mințit ca porcii despre consultanță și PNRR (…) Trebuie să fii prost sau foarte pesedist la neuron să îți imaginezi că eu aș putea lucra pe bani pentru șefii actuali ai PNRR”, sunt câteva din afirmațiile lui Cristian Ghinea.

Vezi și Rafila susține că i-au fost politizate declarațiile medicale

Ghinea susține că a fost ”acuzat și terfelit gratuit” și face acuzații la adresa lui Alexandru Rafila, spunând că a fost prins că ”dă pe șestache mai mult de 20 de milioane de euro către fostul său loc de muncă”.

- Reclama -

Ghinea l-a mai numit pe Rafila ”tipul ăla care e milionar în euro după ce a muncit doar la stat”: ”Cum a făcut asta? Prin învârteli de constracte de consultanță de la minister – se ocupă ANI de asta”, a scris fostul ministru.

Mesajul lui Ghinea se încheie cu un mesaj adresat direct lui Alexandru Rafila pe care fostul ministru îl acuză că ”chiar furi banii de acolo”: ”Rafila, pentru căcaturile spuse despre mine, pentru onoarea mea o sa mor cu tine de gât! Tu chiar furi banii de acolo. Lupa e pe tine. Iexpertule!”, a conchis Ghinea.

Vezi și Dîncu nu va fi remaniat, spune Marcel Ciolacu

Ieșirea lui Cristian Ghinea are loc după ce Alexandru Rafila a spus, miercuri seară, la Antena 3, că fostul ministru USR este responsabil de alocarea unor sume foarte mari pentru consultanță în PNRR. Rafila a reiterat ideea PSD din comunicatul oficial transmis miercuri la prânz, conform căreia social-democrații au economisit de fapt 60% din banii alocați de USR pentru consultanță.

Ce a spus PSD și l-a înfuriat pe Ghinea, la Antena 3

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a ieșit public, miercuri seară, la Antena 3, să explice, printre altele, chestiunea celor 21 milioane de euro pe care instituția pe care o conduce le va plăti către Organizația Mondială a Sănătății pentru consultanță, în PNRR.

Rafila a reiterat ideea PSD din comunicatul oficial transmis miercuri la prânz, conform căreia social-democrații au economisit de fapt 60% din banii alocați de USR pentru consultanță.

Rafila a mai spus că banii rămași pot fi investiți în alte activități:

”Este vorba de un buget care a fost alocat acestei activități. PNRR l-am moștenit de la miniștri USR, mi se pare foarte bizar să facă aceste afirmații, dincolo de invective și calomnii, dar nu are rost să intrăm în polemică cu domnul Ungureanu. PNRR are niște zone de reformă, investiții, pentru fiecare din aceste zone, așa cum a fost făcut de miniștri USR, există o consultanță. Valoarea maximă pentru consultanță era 50 milioane de euro, noi am dat doar 21 milioane, adică 42%. Nu numai că doar am aplicat ce au făcut ei în PNRR, dar am și economisit pentru că banii rămași îi putem folosi în alte activități”, a declarat Alexandru Rafila, miercuri seară, la Antena 3.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele