Gimnastica, sportul olimpic preferat al românilor!

0
- Reclama -

Gimnastica rămâne sportul de suflet al românilor, în ciuda momentelor mai puţin bune traversate în ultimii ani.

Potrivit cosr.ro, o cercetare cantitativă realizată de compania de cercetare de piaţa „Ipsos România” în parteneriat cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român arată că unul din doi români  îşi doreşte să asiste din tribune la competiţia de gimnastică artistică la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

„În urma unui studiu al companiei  Ipsos, desfăşurat online în perioada 27 februarie-8 martie 2017, pe un eşantion reprezentativ urban de 1501 persoane, la  întrebarea – ”dacă în 2020 aţi putea merge la Jocurile Olimpice de vară care vor avea loc la Tokyo, fără să plătiţi nimic, adică să aveţi asigurate transportul, masă, cazarea, precum şi biletul de intrare la competiţii, la ce sporturi aţi dori să primiţi bilete ? Puteţi alege maxim trei sporturi.”, 56%  dintre români au ales gimnastica, 32%  atletismul, 27%  tenisul, 18%  scrima, iar 15%  handbalul şi fotbalul. În mare măsură, cei care ar fi dorit  să meargă la scrimă au fost tineri între 18 şi 24 de ani, iar persoanele chestionate care şi-au manifestat dorinţa să meargă la celelalte sporturi aminitite mai sus aveau vârste  între 35 şi 45 ani” , a declarat Alina Stepan, Managing Director Ipsos South-East Europe.

”România va găzdui, în aprilie, Campionatul European de Gimnnastică Artistică Petrom 2017, iar în august-septembrie Campionatul European de Baschet, după ce, în februarie, în  premieră, a fost gazda Campionatului Mondial de Sanie pe piste naturale, iar în martie a Campionatului European de Box pentru sportivi cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani.  Sunt doar câteva dintre competiţiile de anvergură de la noi unde mari sportivi ai lumii au evoluat şi vor evolua alături de marii sportivi ai României, în faţa unui public cunoscut pentru pasiunea pentru sport. Gimnastica a ocupat şi ocupă un loc special în sufletele românilor şi acum avem confirmarea faptului că foarte mulţi români şi-ar fi dorit să fi fost alături de gimnaştii noştri când au obţinut marile performanțe pentru România la Jocurile Olimpice. În luna aprilie, la Cluj-Napoca, vor putea să trăiască pe viu emoţiile unei competiţii majore de gimnastică artistică, să ia parte activ la scrierea unor noi poveşti frumoase ale sportului românesc, a punctat  Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman.

 

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele