Ginerele lui Băsescu a fost achitat

0

Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, a fost achitat definitiv de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul de complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii în care a fost judecat.

Magistraţii l-au condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pe Sergiu Lucinschi, fiului fostului preşedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, pentru trafic de influenţă şi fals intelectual.

”Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi inculpatul Lucinschi Sergiu împotriva sentinţei penale nr. 210/F din data de 01 noiembrie 2017, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, rejudecând:condamnă pe inculpatul Lucinschi Sergiu la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru infracţiunea de trafic de influenţă (…) condamnă pe inculpatul Lucinschi Sergiu la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual (…) În baza art. 39 alin. 1 lit. b rap. la art. 38 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de o treime din cuantumul celeilalte pedepse, respectiv 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul Lucinschi Sergiu să execute pedeapsa principală rezultantă, de 2 ani şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie”, se arată în sentinţa magistraţilor.

Citește și: Fostul premier croat Ivo Sanader a ajuns la închisoare, condamnat pentru corupție

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele