Gravitatea Covid-19 va scădea în timp

1
- Reclama -

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat miercuri un plan actualizat pentru Covid-19, prezentând trei scenarii posibile despre cum va evolua pandemia în acest an.

 

”Pe baza a ceea ce ştim acum, scenariul cel mai probabil este că virusul Covid-19 continuă să evolueze, dar severitatea bolii pe care o provoacă se reduce în timp, pe măsură ce imunitatea creşte ca urmare a vaccinării şi infecţiei”, a spus directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus în timpul unui briefing.

Cu toate acestea, şeful OMS a avertizat că pot apărea creşteri periodice ale numărului de cazuri şi decese, pe măsură ce imunitatea scade, ceea ce poate necesita o vaccinare periodică pentru populaţiile vulnerabile.

Vorbind despre celelalte două scenarii posibile, Tedros a spus că fie vor apărea variante mai puţin severe şi nu vor fi necesare rapeluri sau noi formulări de vaccinuri, fie va apărea o variantă mai virulentă şi protecţia oferită de vaccinare sau de infecţiile anterioare va scădea rapid.

- Reclama -

Planul strategic de pregătire şi răspuns actualizat stabileşte ajustările strategice pe care fiecare ţară trebuie să le facă pentru a aborda factorii de transmitere a SARS-CoV-2, pentru a reduce impactul COVID şi pentru a pune capăt urgenţei globale.

Povestea milionarului român Ștefan Obreja, CEO Life Dental Spa, care a creat un imperiu pentru oameni! INTERVIU

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele