Grecia, Italia şi Spania, primele destinaţii în care românii vor să călătorească

0

Relaxarea restricţiilor de călătorie în Europa, confirmată deja pentru următoarea perioadă, a dus la creşterea cererii de bilete de avion, iar în ultimele săptămâni, au crescut vânzările de bilete de avion către Marea Britanie, Italia, Spania, Germania, Franţa şi Grecia, arată datele agenţiei online de turism Vola.ro, care precizează că preţurile pornesc de la 66 de euro.

 

“În contextul în care tot mai mulţi români sunt imunizaţi cu cele două doze ale vaccinului împotriva SARS CoV 2 şi tot mai multe ţări europene confirmă relaxarea măsurilor şi redeschiderea graniţelor de la jumătatea lunii mai, interesul pentru deplasările cu avionul şi călătoriile europene creşte vizibil. O confirmă şi ultimul studiu intern Vola.ro, potrivit căruia, pentru perioada 26 aprilie – 12 mai, a crescut exponential cererea către destinaţiile estivale europene cum ar fi Grecia, Italia, Spania, Germania, Franţa şi Marea Britanie, arată compania.

Preţurile medii încep de la 66 de euro pentru un zbor dus-întors, la un nivel similar cu perioada post-pandemie.

Ca urmare a accelerării procesului de vaccinare desfăşurat la nivel global, dar şi a încheierii mai multor acorduri între statele europene, tot mai mulţi români plănuiesc să reia călătoriile cu avionul în următoarele săptămâni, fie pentru a merge în vacanţe, fie pentru a reveni la lucru sau pentru a-şi vizita familiile din alte ţări. Conform Vola.ro, în topul celor mai căutate rute sunt zboruile spre şi dinspre Italia, Spania, Grecia, dar şi Marea Britanie.

Cel mai ieftin bilet de avion cumpărat pe Vola.ro în această perioadă a fost 7.49 euro, zborul fiind operat de pe ruta Londra Luton – Bacău, cu plecare în data de 24 mai.

Românii care doresc să călătoreasca în Grecia în această vară îşi pot rezerva zboruri spre Santorini, Mykonos, Salonic sau Zakynthos pentru preţuri ce pornesc de la 64 euro pe zbor dus-întors. Pentru Roma preţurile pentru aceasta vară încep de la 54 euro şi pentru insulele Spaniei, cum ar fi Palma de Mallorca, preţurile încep de la 50 euro pe zbor de persoană.

“Dacă un trend semnificativ în pandemie a fost achiziţionarea de bilete doar dus, fie pentru returul în România al celor care nu au dorit să rămână în afara ţării în timpul pandemiei, fie pentru deplasarea la locul de muncă din străinătate, acum se vede o creştere semnificativă a zborurilor dus-întors, majoritatea fiind zboruri în scop turistic. Astfel, din numărul total al rezervărilor, 62% reprezintă bilete doar dus, în timp ce 38% sunt bilete dus-întors iar durata medie a şederii la destinaţie este de zece zile”, mai arată datele Vola.ro.

Pentru perioada anunţată, 26 aprilie – 12 mai, Vola.ro a vândut 4.000 de bilete pe rutele interne, cele mai căutate fiind Bucureşti – Cluj-Napoca, Cluj-Napoca – Bucureşti, Timişoara – Bucureşti, Bucureşti – Timişoara şi Bucureşti – Oradea. De altfel, 11,57% din numărul total al biletelor vândute de Vola.ro reprezintă zboruri interne.

În pragul pregătirilor pentru eliberarea paşaportului Covid-19, propus de Uniunea Europeană încă de acum câteva luni, tot mai multe state confirmă relaxarea restricţiilor începând cu a doua jumătate a lunii mai şi dau undă verde la rezervarea biletelor de avion.

Grecia, locul ideal pentru o vacanţă de neuitat

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele