Noi detalii despre programul Start Up Nation

0

În cadrul audierii la comisia parlamentară a Ministrului Desemnat pentru funcția de Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, senatorul PSD, Radu Oprea a răspuns întrebărilor venite din partea membrilor comisiei de audiere, în special senatorilor și deputaților PNL și USR.

Majoritatea întrebărilor au fost despre programul Start Up Nation, parte a programului de guvernare PSD, unde Ministrul Desemnat a făcut următoarele precizări:

  • Acest program funcționează
  • Au fost depuse peste 19.000 de proiecte
  • Există o platformă online, de unde rezultă și transparența
  • Mai mult de 160 de proiecte au intrat în plată
  • Ca orice program este perfectibil
  • Există finanțare în anul 2018 pentru 10.000 de proiecte

Cu privire la vânzarea proiectelor Start Up Nation aprobate,  pe un site de vânzări, Ministrul Desemnat a afirmat că din punctul domniei sale de vedere, este un caz izolat, dar dacă se dovedește că va lua amploare acest fenomen, va lua măsuri. În completare a precizat că prin apariția anunțurilor de vânzare a proiectelor Start Up Nation, se dovedește că există spirit antreprenorial în România și faptul că românii sunt inventivi și creativi.

Citiți și G20 va discuta despre riscurile provocate de monedele virtuale la reuniunea din martie

Radu Oprea a precizat că în mandatul acestuia de Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va avea discuții și întâlniri cu mediul de afaceri, va intra în contact direct cu reprezentanții mediului de afaceri și cu antreprenorii din toate județele, iar aceste întâlniri vor avea loc în toată țara, nu numai în București.

Ca și planuri pentru acest mandat, Radu Oprea a precizat că în urma unui sondaj de opinie, 1 din 100 de tineri doresc să devină antreprenori, tocmai de aceea își propune dezvoltarea industriei IT și a IT-știlor, iar  împreună cu Ministerul Educației Naționale dorește înființarea unor licee de antreprenoriat.

Tot la rubrica planuri pentru acest mandat, Ministrul Desemnat, Radu Oprea, dorește internaționalizarea firmelor românești, creșterea ratei de participare la târguri și expoziții internaționale și nu în ultimul rând, înființarea casei de comerț în vederea simplificării și debirocratizării.

Cu privire la acuzațiile care i-au fost aduse de parlamentarul USR referitoare la unele probleme penale ale Ministrului Desemnat, Radu Oprea a încheiat afirmând: „sunt de părere că cei care fac evaziune fiscală aduc o atingere profundă mediului concurențial din România, iar cazierul meu judiciar este imaculat, lucru verificat și înaintea audierilor”.

La finalul audierilor, Ministrul Desemnat pentru funcția de Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea, a primit avizul comisiei parlamentare, primind 32 voturi pentru și 13 voturi împotrivă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele