Grecia vrea ajutor european pentru redresarea turismului

0

Grecia vrea de la Comisia Europeană măsuri care să pregătească redeschiderea în siguranţă a frontierelor interne, într-o încercare de a revitaliza sectorul turismului.

Mai multe ţări din spaţiul Schengen au impus controale de urgenţă la frontiere, într-o tentativă de a limita propagarea coronavirusului.

“Obiectivul nostru este să lucrăm în vederea reluării până în 15 iunie a călătoriilor între statele membre UE, acolo unde este posibil”, se arată în document.În timp ce Atena vrea să se asigure că nu vor fi favorizate anumite state, doreşte “o înţelegere comună” privind necesitatea testării călătorilor din UE înaintea călătoriilor lor. Dar nu vor fi necesare teste pentru călătorii între zone “care au demonstrat clar că situaţia legată de pandemia de coronavirus (COVID-19) este sub control”, susţine politico.eu.

Dornică să redeschidă turismul, Grecia face presiune să nu existe “discriminări sau diferenţieri în privinţa mijloacelor de călătorie”. Săptămâna trecută, secretarul de stat Giorgos Gerapetritis a anunţat că Grecia va primi turişti de la 1 iulie.

“Vom deschide turismul de la 1 iulie. Detaliile privind demararea sezonului, inclusiv sprijinul financiar pentru industria turismului, vor fi anunţate până în 15 mai”, a declarat oficialul elen.Şi premierul Kyriakos Mitsotakis a afirmat, într-un interviu acordat CNN, că protocoalele privind călătoriile în condiţii de siguranţă trebuie adoptate în prealabil.

Turismul şi industriile conexe generează aproximativ 30% din Produsul Intern Brut al Greciei şi au ajutat această ţară să rămână pe linia de plutire în timpul crizelor financiare care au durat aproximativ un deceniu.

 

Citește și: SUA atacă din nou China, acum pentru spionaj la vaccin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele