Grindeanu dorește înlocuirea ministrului Justiției

0
Premierul Sorin Grindeanu si ministrul Justitiei, Florin Iordache
- Reclama -

Primul-ministru a spus că va lua miercuri seară sau joi o decizie în privința ministrului Justiției, după adoptarea în Parlament a bugetului de stat pe 2017 și după dezbaterea moțiunii de cenzură inițiate de PNL și USR.

„Am spus că o să treacă cele două zile în care se discută — în prima bugetul, în cea de a doua moțiunea de cenzură. E normal să rămână la dezbaterea moțiunii de cenzură, urmând ca miercuri seara — joi să ia decizia sau să iau decizia”, a precizat Grindeanu, luni, la Parlament, întrebat dacă a luat vreo decizie legat de ministrul Justiției.

El a confirmat că demisia ministrului Justiției este o variantă și a completat — „sau demiterea”.

Fiind întrebat dacă există varianta înlocuirii din funcție a lui Iordache, premierul a spus: „Acum, în următoarele două zile, nu, dar, după aceste două zile și după aceste etape pe care trebuie să le trecem în Parlament, sigur”. El confirmat că așteaptă demisia ministrului Justiției și a completat: „sau demiterea”.

„Sigur, etape democratice, s-ar putea să fie înlocuit tot Guvernul dacă trece cumva moțiunea de cenzură”, a spus Grindeanu.

- Reclama -

Întrebat de ce nu ia o decizie în privința lui Iordache înaintea de dezbaterea și votul din Parlament asupra moțiunii de cenzură, premierul a afirmat că ministrul Justiției trebuie să fie și el prezent la moțiune, scrie Agerpres.

„V-am spus, la Ministerul Justiției este și o situație aparte. Sunt posturile de secretar de stat libere. De asemenea, dacă ar pleca ministrul, s-ar vacanta aproape toate funcțiile de conducere din cadrul ministerului. Mi se pare normal, lucrând la buget domnul ministru Iordache, la bugetul Ministerului Justiției, să stea inclusiv mâine pentru vot, pentru tot ceea ce înseamnă amendamente, pentru toate aceste lucruri. Și, bineînțeles, mi se pare normal inclusiv la moțiunea de cenzură, fiind unul din actorii evenimentelor din ultimele zile sau săptămâni”, a declarat Grindeanu.

Ministerul Justiției a renunțat la proiectul de lege de modificare și completare a Codurilor penale, înaintat deja Consiliului Superior al Magistraturii, deoarece „dorește elaborarea unuia mai complex”. Luni dimineaţă ministrul Florin Iordache anunţase trimiterea proiectului spre dezbatere publică la CSM, pentru ca la prânz ministerul să anunţe că nu mai este interesat de acest proiect. CSM a confirmat primirea proiectului de la Ministerul Justiţiei.

Premierul infirmă un conflict cu Dragnea

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni, în legătură cu informațiile referitoare la existența unui conflict între el și președintele PSD Liviu Dragnea, că acestea sunt „speculații” și a subliniat că lucrurile sunt „cât se poate de clare” având în vedere susținerea pe care coaliția de la Putere o dă în continuare Guvernului.

„Eu nu vreau să răspund la asemenea speculații. Am fost azi la ședința de grup împreună (cu Liviu Dragnea — n.r.), am fost în Parlament. Ați văzut susținerea pe care coaliția o dă în continuare Guvernului, eu cred că lucrurile sunt cât se poate de clare”, a afirmat Grindeanu, la Parlament, întrebat în legătură cu faptul că sunt informații potrivit cărora ar exista un conflict între el și Liviu Dragnea.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele