Grindeanu: PNL este incapabil să guverneze

0

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a făcut o radiografie a guvernării PNL şi a concluzionat că acest partid “este incapabil să guverneze”, arătând că în domeniul sănătăţii Bucureştiul este singura capitală din Uniunea Europeană care nu mai are capacitate de a trata pacienţii, în zona economică România a ajuns la o datorie externă de 47 la sută, iar şcoala nu este pregătită pentru cursurile online.

 

“Să ne aducem aminte de începutul anului când am intrat în stare de urgenţă timp de două luni, spunându-ni-se că facem acest lucru pentru a pregăti sistemul sanitar să facă faţă la valurile pandemiei care vor veni. Dacă facem comparaţie, vedem ca în primavară era mult mai roz decât acum. Care e situaţia la zi? Cu ce s-a pregătit Guvernul PNL ţinându-ne în case două luni? Să vedem cazurile, la Timişoara, ATI e plin, am văzut unde sunt depozitaţi, iar acesta nu este cel mai fericit cuvânt, cei care au decedat. Vedem că Bucureştiul e singura capitală europeană care nu mai are capacitate de a-şi trata pacienţii şi îi trimite în altă parte. Asta este imaginea.

Ni s-a trasat de la Cotroceni că avem un platou. Nu mi se pare că ne aflăm într-un platou şi v-as ruga să vedeţi că zilnic creşte numărul decedaţilor. Ăsta nu e platou. E platou în mintea lui Iohannis şi Orban”, a declarat, luni, Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă care a avut loc la sediul PSD Timiş.

Prim-vicepreşedintele PSD a subliniat că şi în domeniul economic nu s-au luat măsurile necesare în această perioadă de pandemie, în timp ce datoria externă a României a ajuns la 47 la sută.”În toate ţările UE s-au luat măsuri de stimulare a economiei. România a luat cele mai slabe măsuri. Aproximativ 2,5% s-a investit în a trece această perioadă. În schimb, maestrul Cîţu, marele ministru al Finanţelor, a împrumutat aproximativ 25 miliarde de euro. Eu nu cred că i-aţi văzut. În noiembrie 2019 gradul de îndatorare al României era de 34%, acum e 47%.

Casoteca.ro – magazin

De la Revoluţie de când ştim că Nicolae Ceauşescu a lăsat pe zero datoria externă, am ajuns în 30 de ani la 34% şi într-un singur an am ajuns la 47%. Suntem ţara cu cele mai slabe măsuri de stimulare a economiei din UE. La sumele împrumutate doar anul acesta, vom ajunge fiecare român să plătim 1.300 de euro. Totodată, pe fiecare ramură importantă din economie există minus. Suntem în cădere economică. O singură ramură este pe plus, dar e singurul plus de după Revoluţie. Sistemul bancar are cel mai mare profit în aceşti 20 de ani, în acest an, şi există o singură explicaţie, împrumuturile pe care le ia domnul Cîţu”, a declarat Grindeanu.

4.207 cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele