PNL-PSD n-au încotro și mai ”curăță” problemele din Legile Justiției

1
justiție
justiție

Amendamentul potrivit căruia judecătorii ar putea fi numiți în funcții de procuror-șef a fost eliminat din Legile Justiției de parlamentari. Șeful PSD, Marcel Ciolacu nu susținea propunerea, nocivă pentru echilibrul justiției, introdusă în lege de un apropiat infractorului Liviu Dragnea și al lui Florin Iordache, deputatul Ibram Iusein.

 

Vezi și Stelian Ion: numirea unui judecător ca Procuror general e ca şi cum ai pune un neurochirurg să te opereze la genunchi

Comisia parlamentară specială pentru examinarea legilor Justiţiei a dat, luni, raport favorabil, cu amendamente, proiectului privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Raportul, care a primit 16 voturi „pentru” şi şase „împotrivă”, va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este primul for legislativ sesizat cu acest proiect, mai notează jurnaliștii Adevărul. Parlamentarii au eliminat amendamentul potrivit căruia „procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre magistraţii care au o vechime minimă de 15 ani în funcţia de procuror sau judecător, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în acelaşi mod”, textul rămânând în varianta Guvernului.

Ciolacu nu era de acord cu ideea

Marcel Ciolacu a declarat deja că nu susține amendamentul ca judecătorii să poată fi numiți în funcții de procuror-șef, votat miercuri în comisia specială de parlamentarii PSD, PNL și UDMR.

Amendamentul a fost depus de un deputat din partea minorităților naționale, Ibram Iusein, care nici măcar nu s-a prezentat pentru a-l susține, dar a fost rapid votat, fără dezbateri, de partidele din coaliție.

Iusein trece însă drept un apropiat al lui Florin Iordache, fost ministru al justiției în epoca Dragnea.

Procurorul general Gabriela Scutea a emis, miercuri, un punct de vedere, pentru G4Media, în care critica amendamentul votat de PSD, PNL și UDMR.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele