Iordache crede că Toader a greșit pe tema OUG 7 pe legile justiției

0

Florin Iordache spune că ”foarte bine a procedat doamna prim-ministru Viorica Dăncilă că a inițiat un dialog și în urma acestui dialog, am înțeles că va fi eliminată această prevedere care generic nu mai vorbea de o separare a carierelor”.

Toader este un ministru tehnocrat propus de ALDE, deci deputatul apropiat lui Liviu Dragnea nu iese totuși din limitele de comunicare ale PSD când îl critică pe ministrul Justiției..

De notat este însă ridicarea în slăvi a premierului Dăncilă pentru că ar fi deschis linii de comunicare cu magistrații.

Citește și Florin Iordache o critică pe Corina Creţu: Trebuia să aştepte o discuţie în PSD

Deputatul ”altă întrebare” crede că ”Dialogul foarte bun pe care l-a inițiat doamna premier Viorica Dăncilă a fost să detensioneze și să ia pulsul. Ca o greșeală o văd eu, cred că trebuiau consultări mai ample și mai transparente înainte de adoptare, dar aici este problema la Ministerul Justiției. Foarte bine a procedat Viorica Dăncilă, dumneaei a fost plecată din țară în ultimele zile, a fost în Spania, a inițiat acest dialog, tocmai pentru a detensiona situația și a găsi cele mai bine soluții”.

Deși grupurile de magistrați se declară nereprezentate într-adevăr la discuțiile cu Premierul, cei prezenți la negocieri nefiind reprezentanții reali ai acestora, fostul ministru al Justiției, demis pentru o altă OUG de notorietate negativă, OUG 13, crede că magistrații nu mai au motive de nemulțumire, după modificarea OUG 7, anunțată luni seară de ministrul Tudorel Toader: ”A prejudicia cetățenii, că până la urmă și magistrații sunt în slujba cetățeanului și a prejudicia fie prin tergiversarea ședințelor de judecată, fie prin neprezentarea la parchete și cetățenii să fie prejudiciați nu mi se pare corect”.

Citește și Grapini a acuzat-o pe Koveși de minciună la audieri în PE

Iordache nu vrea să vadă, la fel ca Toader, că modificarea OUG 7 pe legile justiției este nesemnificativă. Fostul ministru declară: ”Păi, stați puțin, ce nu mulțumește? Nu mulțumește faptul că separarea carierelor, că de fapt asta, probabil că au alte lucruri ascunse pe care nu le afirmă. Dacă separarea carierelor pe care au clamat-o a fost eliminată și judecătorii nu mai pot intra în corpul procurorilor și invers, această chestiune a fost eliminată, despre ce discutăm? (…) Aștept și eu forma finală, ca să discutăm aplicat, dar dacă articolele care au deranjat vor fi eliminate, pentru ce protestează?”.

OUG pe legile justiției pune practic la dispoziția ministrului Justiției un DNA ”mai mic”, Secția de investigare a magistraților, care este condusă acum de Adina Florea, apropiată lui Toader și respinsă de Președintele Iohannis la conducerea DNA.

Citește și Toader a ascuns judecătorilor din CSM adevarul despre OUG pe legile justiției

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele