Toader a ascuns judecătorilor din CSM adevarul despre OUG pe legile justiției

0

Judecătoarea Andrea Chiș, membru CSM a decalrat la un post de radio că Toader nu le-a spus membrilor CSM, în ședință, că Guvernul urmează să adopte o ordonanță de urgență privind legile justiției.

Potrivit judecătoarei, în plenul CSM s-a propus suplimentarea ședinței astfel încât ordonanța să fie discutată și să primească un aviz, însă nu s-a întâmplat acest lucru, ministrul Justiției s-a grăbit, deci CSM nu a reușit să dea un aviz pe ordonanță.

Citește și Augustin Zegrean consideră că OUG pe legile justiției este în afara statului de drept

„S-a pus problema dacă să suplimentăm ordinea de zi cu avizarea acestei OUG. În actul venit spre noi se propune avizarea, adică ni s-a solicitat avizarea. Am cerut termen ca să putem să-l studiem în detaliu și nu, cel puțin în acea dimineață, domnul ministru nu ne-a spus că este pe ordinea de zi a Guvernului și că urmează să se adopte în aceeași zi, noi rămânând cu impresia că mai avem timp să discutăm eventuale propuneri. Personal, am propus consultarea sistemului judiciar. Nu, nu a apucat (CSM să dea un aviz asupra ordonanței n.r.), nici nu avea cum, pentru că s-a adoptat în ziua următoare trimiterii ei către noi”, a spus Andrea Chiș.

Una dintre mizele acestei ordonanțe ar fi transferarea dosarului Tel Drum la Secția de investigare a magistraților, creată de Toader.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele