Grupul Damen concediază masiv din România

0

Grupul Damen a anunţat disponibilizarea a 870 de angajaţi de la şantierele din România, cele de la Galaţi şi de la Mangalia, modificările vizând în cea mai mare parte Divizia de Nave Medii.

 

Din Olanda, Grupul Damen dă afată 173 de angajaţi.

Grupul Damen a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că va disponibiliza aproximativ 1.050 de angajaţi, motivele invocate fiind o încetinere a activităţii cauzată de preţul scăzut al petrolului, dar şi de epidemia de Covid-19.“La ȋnceputul acestui an, Grupul Damen a prezentat un plan ambiţios de viitor pornind de la perspectiva navigaţiei ȋn condiţii de zero emisii de carbon dar şi a digitalizării şi standardizării platformelor de lucru. Ȋn acest scop, grupul a demarat deja investiţii specifice. Cu toate acestea, pretul scăzut al petrolului a determinat parţial, o ȋncetinire a activităţii ȋn segmentul offshore. Acest factor, coroborat cu consecinţele epidemiei COVID-19, conduce la necesitatea unor schimbări organizaţionale pe termen scurt, menite să asigure adaptarea companiei la noua realitate. Drept urmare, grupul va disponibiliza ȋn jur de 1.050 angajaţi din ȋntreaga lume”, se arată în comunicatul Damen.

Sursa citată precizează că modificările organizaţionale vizează, ȋn cea mai mare parte, divizia de Nave Medii. De asemeena, în România, se va proceda la disponibilizarea unui număr de 870 de angajaţi, ȋn vreme ce ȋn Olanda, cifra disponibilizărilor este de 173.

“Se estimează că numărul acestora va putea fi limitat prin intermediul proiectelor de mobilitate internă din cadrul filialelor noastre din grup. S-a solicitat avizul consiliilor de lucru relevante, concomitent cu consultarea sindicatelor din România şi din Olanda”, mai precizează comunicatul.

Citește și: 1.309 cazuri noi de infectare cu noul coronavrus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele