COS Târgovişte, afectat de creșterea prețului la energie, continuă să angajeze

0
Combinat COS Târgoviște

Creşterea preţurilor la energia electrică şi gaze a afectat producătorii locali din domeniul siderurgiei şi s-a pierdut la nivel de competitivitate, a declarat, joi, directorul general al AFV Beltrame în Franţa şi România, Carlo Beltrame. Totuși, combinatul de la Târgoviște caută în prezent 250 noi angajați.

 

„Obiectivul nostru este să folosim activele existente acum la COS Târgovişte pentru producţia de oţeluri speciale. Avem începută acum producţia de oţeluri speciale în Laminorul Mare şi începem şi în Laminorul Mic. Când combinatul nou va fi gata, vom începe să producem acolo oţel beton. Se va construi oţelărie şi laminor. Creşterea preţului la energie clar ne-a afectat, şi la gaze şi la curent, cred că este o problemă la nivel european, atunci am pierdut la nivel de competitivitate în comparaţie cu importul. Energia electrică a crescut de cinci ori, gazul de zece ori, total, în Târgovişte impactul a fost mai mic pentru că producţia a început în iunie, la Călăraşi, unde avem alt combinat, impactul a fost în jur de zeci de milioane de euro”, a precizat directorul general al AFV Beltrame în Franţa şi România, Carlo Beltrame.

Nevoie de forță de muncă la Târgoviște

Un oraș industrial până în 1989, municipiul Târgoviște și-a pierdut forța de muncă calificată pe fondul închiderii combinatelor comuniste.

Acum, compania Donalam recrutează peste 250 noi angajați pentru combinatul de la Târgoviște. Posturile disponibile vizează atât absolvenții de studii medii cât și de studii superioare – muncitori, ingineri, precum și specialiști din alte domenii.

Sunt căutați candidați atât cu experiență anterioară cât și fără, urmând ca personalul nou angajat din rândul absolvenților de studii medii să beneficieze de cursuri de calificare la locul de muncă.

Compania își manifestă intenția fermă de a contribui activ la formarea noilor generații de specialiști în domeniul metalurgic și va iniția, în viitorul apropiat, parteneriate cu autoritățile locale și cu instituții de învățământ liceal si universitar pentru atragerea și pregătirea tinerilor.

Vezi și Beltrame a angajat 300 de muncitori la COS Târgoviște

Combinatul are nevoie de ”creșterea semnificativă a echipei: operatori laminare, oțelari, mecanici, electricieni, sudori, operatori macarale. De asemenea, compania angajează și absolvenți de studii superioare, specialiști în diverse domenii ale ingineriei – metalurgică, electrică, mecanică, hidraulică și civilă” se arată ântr-un comunicat de presă.

„Problema deficitului de personal nu a ocolit sectorul nostru de activitate. Este foarte dificil să mai găsim specialiști în domeniu, în lipsa unui sistem educațional care să pregătească tineri pentru aceste meserii specifice. Strategia noastră este pe de-o parte, de a atrage oameni noi în echipă, indiferent de domeniul sau nivelul calificării, și de a investi în calificarea lor la locul de muncă. Suntem într-o continuă căutare de noi colegi iar în următoarele luni vom creşte constant echipa.

Pe de altă parte, dorim să ne implicăm activ în atragerea tinerilor și în formarea noilor generații de metalurgiști, alături de autorități și de instituțiile de învățământ”, a declarat Liliana Bica, Director Resurse Umane, Donalam.

Filiala din România a AFV Beltrame Group, compania Donalam, deține două unități de producție, la Călărași și la Târgoviște.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele