Guvernarea Grindeanu doboară conducerea PSD

0
Perofrmanțele fostului prim-ministru Sorin Grindeanu ies la iveală acum și acest lucru se arată din prognoza îmbunătățită a marilor agenții de rating internațional față de România. Din comunicatul de presă reiese faptul că Liviu Dragnea, președintele PSD se contrazice singur, ori calculele la partid sunt făcute de altcineva.
Citiți și Victor Ponta anunță sfârșitul dictaturii Dragnea
”Partidul Social Democrat constată cu satisfacţie că agenţiile internaţionale de evaluare financiară şi-au rectificat prognozele privind România, iar acum indică cifre foarte apropiate de valorile estimate în Programul de Guvernare.Săptămâna aceasta, agenţia americană Fitch şi-a îmbunătăţit perspectiva de creştere a economiei României în 2017 de la 4,8% în evaluarea anterioară din luna ianuarie, la 5,1% în iunie, în principal datorită avansului semnificativ al Produsului Intern Brut  înregistrat în primul trimestrul. Prognoza oficială a guvernului român pentru 2017 are în vedere o creştere economică de 5,2%.
Citiți și Eugen Teodorovici a încălcat porunca lui Dragnea și a fost alungat din Guvern 

Fitch este ultima dintre agenţiile internaţionale care recunoaşte eficienţa programelor economice promovate de Guvernul României, după ce Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au luat decizii similare, aşa cum rezultă și din datele prezentate mai jos.

Instituție

Estimare anterioară

Revizuire

Fitch

4,8%

5,1%

Banca Mondială

3,7%

4,4%

FMI

3,8%

4,2%

BERD

3,6%

4%

Comisia Europeană

3,9%

4,4%

ERSTE Bank

4,3%

5,1%

Banca Transilvania

4,1%

4,5%

 

Estimările economice pe care a fost fundamentat Programul de Guvernare propus de PSD se dovedesc corecte și sunt confirmate și de organismele financiare internaționale care și-au revizuit prognozele sceptice de la începutul anului, iar acum indică cifre mai apropiate de valoarea de 5,2% indicată în Programul de guvernare. Asta arată că este un program de guvernare bine calculat, bine articulat, care a fost realizat de oameni competenți. Avem convingerea că datele economice pe trimestrul al doilea, vor confirma creșterea de 5,7 din primele trei luni ale anului.

Avem în vedere o serie de măsuri privind combaterea muncii la negru și a utilizării abuzive a contractelor cu timp parțial de muncă, pentru evitarea plății contribuțiilor sociale. De asemenea, o altă măsură importantă este introducerea conturilor separate pentru plata TVA, pentru combaterea evaziunii din această zonă. Toate aceste măsuri, dar și ceilalți parametri economici ne dau garanția că România se va încadra în deficitul bugetar de 2,9%, asumat prin programul de guvernare”, a subliniat Adrian-Marius Dobre.

Reacția lui Sorin Grindeanu nu a întârziat să apară: „Aceasta este performanța economică a guvernului pe care l-am condus. Agențiile internaționale au îmbunătățit ratingul de țară al României. Se justifică dărâmarea Guvernului Grindeanu, nu?”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele