Negocieri PSD/PNL: Premierul, dar și finanțe, justiție și muncă, nelămurite

0
florin citu

Discuțiile dintre liberali și social democrați vor fi reluate mâine, pentru că mai sunt câteva puncte asupra cărora nu s-au pus încă de acord, spun liderii celor două partide. Finanțele, Munca și Jutiția sunt câteva dintre subiectele care rămân de discutat.

 

Nici problema funcției de premier nu a fost elucidată încă.

„Aproape 95% din programul de guvernare a fost trecut de ambele partide. Mai avem 5%. Continuăm discuțiile mâine”, a spus președintele PSD Marcel Ciolacu.

„Mâine cred că le finalizăm pe toate”, a adăugat Ciolacu.

Întrebat despre posibilitatea introducerii unui impozit global, pe gospodărie, Ciolacu a spus: „Vom vedea ce decizii vom lua”.

Cîțu: mai sunt de discutat finanțe, justiție și muncă

„Mai discutăm și mâine, mai sunt câteva capitole”, a spus de asemenea președintele PNL Florin Cîțu.

PNL-istul a precizat că au fost închise toate capitolele, în afară de finanțe, justiție și muncă. Acestea vor fi discutate mâine.

În cadrul întâlnirilor ar trebui să se discute și modalitatea în care va fi propus viitorul premier. Florin Cîțu spunea în urmă cu două zile că partidele ar trebui să se înțeleagă asupra unui nume de premier pe care să îl prezinte președintelui Klaus Iohannis. Cîțu susține de asemenea și varianta premierilor prin rotație. Cine ia însă premierul ar putea avea mai puține ministere, susțin surse liberale.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele