Guvernul a aprobat memorandumul pentru proiectul ”România Educată”

0

Guvernul a aprobat memorandumul pentru proiectul “‘România Educată”, “un proiect de ţară pe care avem datoria de a-l implementa”, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu, miercuri, la şedinţa de Guvern prezidată de preşedintele Klaus Iohannis.

 

“Astăzi vom aproba în şedinţa de Guvern memorandumul pentru proiectul ‘România Educată’ . (…) Mă bucur că în mandatul Guvernului pe care-l conduc aprobăm acest memorandum pentru implementarea proiectului amplu ‘România educată’, proiect iniţiat de dumneavoastră, domnule preşedinte. Este nevoie de reformă, mai ales în educaţie, pentru că, reformând şi modernizând învăţământul românesc, de fapt investim în viitor. Este un proiect de ţară şi, noi, cei care avem puterea de decizie, avem datoria de a-l implementa. Datoria este a noastră faţă de societate, faţă de elevi, faţă de studenţi, inclusiv faţă de angajatorii care au nevoie de oameni cu baze şi cunoştinţe solide, iar pentru asta este nevoie de creşterea calităţii educaţiei”, a declarat Florin Cîţu.

Şeful statului apreciază că ”România Educată este un proiect cu legitimitate democratică”.

”Avem toate premisele pentru a prioritiza investiţiile în educaţie şi pentru a crea cadrul adecvat pentru reformele de care învăţământul românesc are atâta nevoie (…) O ţară pe deplin dezvoltată şi cu o democraţie consolidată are o populaţie educată şi corect informată. Nu putem continua cu rate atât de mari de abandon, analfabetism funcţional şi ştiinţific. În faţa acestor probleme, „România Educată” propune soluţii concrete, obiective, măsuri şi ţinte ambiţioase, dar realiste. Dintre ţintele concrete pe care ni le propunem, reamintesc scăderea ratei de părăsire timpurie a şcolii, reducerea ratei de analfabetism funcţional, asigurarea competenţelor digitale de bază, atât în cazul profesorilor, cât şi al elevilor, dezvoltarea învăţământului profesional, precum şi creşterea numărului de absolvenţi de studii superioare”.

Ministrul Educației se declară fan vacanța de vară

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele