Lia Olguța Vasilescu: protestul profesorilor de la simularea examenului de evaluare naţională a fost ilegal

0

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu susține că protestul profesorilor care a avut loc simularea examenului de evaluare naţională, a fost ilegal, întrucât liderii de sindicate s-au angajat în scris că nu vor declanşa niciun conflict de muncă în perioada în care se negociază contractul colectiv de muncă.

“În perioada când se negociază contractul colectiv de muncă, liderii de sindicat s-au angajat scris că nu vor declanşa niciun conflict de muncă. La ora 17.00 vineri este anunţat Ministerul Educaţiei că se intră în grevă generală de către FSLI, se blochează examenele naţionale, iar luni s-au trezit unele şcoli fără profesori la catedră. Foarte puţini, este adevărat, dar gândiţi-vă că sunt nişte copii în această ţară care suferă pentru că trebuie să reia acest examen. S-au pregătit, emoţii… (…) Au anunţat Inspectoratul Şcolar sau ministerul când nu mai era nimeni, iar luni dimineaţă nu s-au putut trimite alţi profesori. Ok, ai intrat în grevă, boicotezi, dar nu se poate să nu anunţi, să nu avertizezi”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Citește și: Muncitorii României sunt cei mai săraci din Europa!

Cadrele didactice membre ale FSLI din 1.100 de unităţi de învăţământ au boicotat simularea examenului de evaluare naţională din 5 martie, angajaţii din educaţie recurgând la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două Camere din Parlamentul României, la solicitările lor. Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, spunea atunci că profesorii au dreptul să protesteze.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele