Ziua Educației nu este inclusă în categoria zilelor libere pentru elevi

0
- Reclama -

Joi, 5 octombrie, elevii și profesorii marchează Ziua Educației. Deşi au tot apărut informaţii că 5 octombrie, ZIUA EDUCAŢIEI, ar fi liberă pentru elevi şi profesori, Ministerul Educaţiei a precizat pentru realitatea.net că unităţile de învăţământ vor marca prin activităţi specifice ziua de 5 octombrie şi că în contractul colectiv de muncă NU este inclusă ZIUA EDUCAŢIEI în categoria zilelor libere.

De ce este liber pentru elevi și profesori în București pe 5 octombrie?

În Bucureşti, în Contractul Colectiv de Muncă pentru profesorii şi învăţătorii din Capitală este cuprinsă şi ziua de 5 octombrie drept zi liberă. În schimb, în celelalte şcoli din ţară, se vor face activităţi extracurriculare.

Aşadar, elevii din Bucureşti vor avea liber pe 5 octombrie, şcolile şi grădiniţele urmând să fie închise joi, în timp ce elevii din ţară vor trebui să meargă la şcoală, unde vor face activităţi extracurriculare.

Citește și: Auxiliarele didactice ar putea ajunge în școli abia la începutul anului 2018

 

ZIUA EDUCAŢIEI 2017. Aşadar, în conformitate cu prevederile articolului 4 din ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.382/24.02.2017 privind structura anului şcolar 2017-2018, „unităţile de învăţământ vor marca prin activităţi specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Internaţională a Educaţiei şi ziua de 5 iunie – Ziua învăţătorului”.

- Reclama -

De asemenea, contractul colectiv de muncă unic, valabil la nivel de sector de activitate – învăţământ preuniversitar, nu include ziua de 5 octombrie în categoria zilelor libere.

În Prahova, elevii vor merge la şcoală urmând a desfăşura activităţi extracuriculare.

Sursă foto: www.nineoclock.ro

(12 vizualizari)

copii-elevi-școală-clasă

Post-ul Ziua Educației nu este inclusă în categoria zilelor libere pentru elevi apare prima dată în Pedagoteca.


Sursa: Ziua Educației nu este inclusă în categoria zilelor libere pentru elevi

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele