Guvernul a aprobat strategia 5G

0

Guvernul României a adoptat Strategia 5G pentru România, prin hotărâre de guvern, la propunerea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Adoptarea acestei strategii plasează România alături de 12 state dezvoltate care au lansat strategii 5G, printre care Austria, Danemarca, Franţa, Germania şi Italia.

Prin implementarea acestei strategii, România va cataliza dezvoltările economice şi sociale induse de tehnologie, va dezvolta capitalul uman, estimându-se crearea a peste 250.000 locuri de muncă şi a unui efect de multiplicare a integrarii noilor tehnologii în viaţa economică de peste 4,7 miliarde euro, contribuind astfel la realizarea obiectivelor UE de a deveni lider global în tehnologia 5G, potrivit ministerului.”Guvernul îşi propune un program ambiţios de implementare a noii generaţii tehnologice în comunicaţiile mobile, prin adoptarea Strategiei 5G pentru România şi proiecţia următoarelor decenii de evoluţie în domeniul comunicaţiilor. Noua generaţie de tehnologie mobilă, 5G, va crea un mediu de conectivitate mult superior generaţiei 4G şi va contribui în mod semnificativ la incluziune şi creşterea productivităţii în economie”, a declarat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu.

”Strategia 5G pentru România a făcut subiectul unei largi consultări publice şi a înglobat propunerile şi punctele de vedere ale industriei şi experţilor, pentru un larg consens şi cunoaşterea etapelor care vor fi parcurse de România în procesul de dezvoltare a serviciilor de comunicaţii şi aplicaţiilor 5G. Procesul de consultare publică a transmis pieţei semnalul că Guvernul se pregăteşte pentru adopţia noilor tehnologii şi construcţia infrastructurii de comunicaţii a viitorului şi a încurajat pregătirile operatorilor în comunicaţii, furnizorilor de servicii, mediului academic etc. pentru întâmpinarea acestor evoluţii în domeniul digital, în condiţiile în care în România traficul de date mobile s-a dublat anual în ultimii patru ani, iar densificarea numărului de sectoare instalate în reţelele mobile a avut un ritm mediu anual de creştere de peste 20%”, arată un comunicat emis de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Citeşte şi: Ramona Jurubiţă (KPMG România), șefă peste Consiliul Investitorilor Străini – FIC

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele