Guvernul aspru criticat de Patriarhul Daniel

0
- Reclama -

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, critică aspru Guvernul României. Cel puțin așa reiese dintr-o postare publicată pe pagina de Facebook a PF Daniel. Acesta folosește termeni foarte duri la adresa celor care nu alocă mai mulți bani lăcașelor de cult.

Nemulțumirile Patriarhului vin în urma reducerii cu peste 80% a fondurilor alocate pentru biserici.

„Guvernul corupt a furat banii cuveniti Sfantei Biserici. O tara cu autostrazi dar fara suflet nu isi poate gasi calea adevarata.
In tara sunt sute de lacase de cult neterminate, si mii de credinciosi care nu au unde sa mearga la Liturghie.” Se arată din postarea pe Facebook a Patriarhului Daniel.

Guvernul condus de Sorin Grindeanu taie masiv fondurile pentru biserici. Potrivit proiectului de buget pentru 2017, bisericile vor primi cu 83% mai puțini bani față de 2016, scrie Profit.ro.

- Reclama -

Mai exact, unitățile de cult vor primi doar 20 de milioane de lei, față de 120 de milioane anul trecut. De precizat că alocarea ar putea crește pe parcursul anului, la rectificările bugetare.

De exemplu, în bugetul pe 2016 construit de fostul Guvern condus de Dacian Cioloș nu era prevăzut niciun leu pentru biserici, dar, ulterior, Executivul a alocat 120 de milioane de lei pentru biserici.

Prin urmare, scrie profit.ro, în proiectul de buget al Secretariatului de Stat pentru Culte pe 2017, elaborat de actualul Guvern PSD-ALDE, este prevăzută suma de 20 milioane lei pentru sprijinirea construirii și întreținerii lăcașelor de cult, cu peste 83% mai mică față de execuția preliminată pe 2016 (120 milioane lei).

Pe de altă parte, în proiectul de buget pe 2017 este prevăzută o majorare a contribuției statului la salarizarea personalului de cult, dar și a contribuției bugetului de stat la salariile personalului neclerical.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele