Guvernul britanic, acuzat de şantaj

1
Boris Johnson uk marea britanie
Boris Johnson

Un proeminent deputat conservator a acuzat joi guvernul britanic că i-a intimidat şi că a încercat să-i ”şantajeze” pe acei parlamentari pe care îi suspectează că vor să-l înlăture de la putere pe premierul Boris Johnson.

 

Johnson se confruntă cu apeluri tot mai numeroase de a demisiona din cauza unei serii de scandaluri, inclusiv recunoaşterea că a participat la o petrecere la biroul său din Downing Street într-un moment în care Marea Britanie se afla sub restricţii stricte din cauza Covid-19.

Unii parlamentari conservatori mai tineri au condus încercările de a-şi detrona liderul, iar liderii opoziţiei i-au cerut demisia.

Atmosfera s-a încins miercuri în Parlament, când unul dintre cei mai vechi reprezentanţi ai partidului i-a spus premierului ”În numele lui Dumnezeu, pleacă”.

Johnson, care a obţinut o mare majoritate în 2019, a promis că va continua, spunând că va conduce Partidul Conservator la următoarele alegeri. Dar, într-o altă lovitură adusă poziţiei sale, William Wragg, preşedintele Comisiei pentru Administraţie Publică şi Afaceri Constituţionale, a acuzat guvernul de şantaj.

”În ultimele zile, un număr de membri ai Parlamentului s-au confruntat cu presiuni şi intimidări din partea membrilor guvernului din cauza dorinţei lor declarate sau asumate de a avea un vot de încredere în conducerea partidului primului ministru”, a spus Wragg înainteaa unei şedinţe a comisiei.

”Mai mult, rapoartele despre care am cunoştinţă ar putea părea să constituie şantaj”, a mai spus acesta.

Colegii ar trebui să raporteze astfel de cazuri preşedintelui Camerei Comunelor şi poliţiei, a spus el.

Firea, un nou atac la adresa lui Nicușor Dan

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele