Portugalia anulează orice eveniment în aer liber de Revelion, de teama pandemiei

0

Majoritatea oraşelor portugheze mari, printre care capitala Lisabona şi Porto, au anunţat că din cauza valului al 5-lea al pandemiei de Covid-19 anulează marile evenimente ce urmau să se desfăşoare în noaptea de Anul Nou în aer liber.

De asemenea, alte oraşe, printre care Braga, Nazaré sau Albufeira, s-au alăturat iniţiativei care include anularea evenimentelor, precum concerte sau focuri de artificii, măsură luată şi anul trecut în contextul pandemiei pentru a evita adunările mari de lume ce favorizează transmiterea virusului, a anunțat vineri agenţia spaniolă EFE.

Chiar dacă are circa 86% din populaţie vaccinată anti-Covid-19 cu schema completă, Portugalia a înregistrat în ultimele zile o creştere exponenţială a infectărilor şi spitalizărilor, fiind în plus detectate şi 19 cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului.

Guvernul portughez a declarat la 1 decembrie „starea de calamitate”, ce va fi în vigoare cel puţin până la 20 martie, şi a instituit o serie de restricţii.

Totodată, certificatul verde va fi obligatoriu pentru accesul în restaurante şi în alte spaţii închise, precum săli de sport sau cazinouri. Pentru activităţile de divertisment sau accesul pe stadioane şi la alte mari evenimente este necesar şi un test negativ, în plus faţă de certificatul de vaccinare.

Aceste restricţii vor fi sporite în săptămâna 2-9 ianuarie, când activităţile de divertisment nocturn vor fi interzise şi telemunca va fi obligatorie, iar elevii vor reveni la şcoală la 17 ianuarie.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele