Guvernul Bulgariei a fost demis prin moțiune / Premierul Kiril Petkov acuză Rusia și mafia bulgară

0

Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, a acuzat că în spatele votului de la moțiunea de cenzură s-a aflat Rusia și mafia din țara sa. Guvernul condus de Petkov, aflat de doar șase luni la putere, a fost demis miercuri, după ce 123 de parlamentari au votat ”pentru” și 116 ”împotrivă”. ”AUR”-ul bulgăresc este unul dintre vinovați!

 

Potrivit lui Petkov, Kremlinul a influențat rezultatul votului de la moțiune prin intermediul partidului de extremă-dreapta Renașterea.

Petkov s-a angajat să lupte împotriva corupției și, după declanșarea războiului din Ucraina, a avut o poziție extrem de dură față de Rusia.

”Acest vot este un pas mic pe drumul foarte lung pe care îl avem de făcut. Promit că vom continua bătălia pentru a recâștiga țara și, într-o zi, vom avea o Bulgarie fără păpușari, fără mafie, o țară europeană normală”, a spus Petkov după votul din parlament.

Prezentând o listă cu persoanele care ar fi contribuit la căderea guvernului, premierul demis l-a numit și pe ambasadorului Rusiei la Sofia.

Vezi și Premierul bulgar Boiko Borisov, filmat în casă cu o dronă

Votul riscă să arunce Bulgaria într-o nouă criză politică. Dacă partidul lui Petkov nu va reuși să obțină sprijin pentru a nouă majoritate, lucru puțin probabil, vor trebui organizate alegeri.

Acesta ar fi al patrulea tur de scrutin organizat în Bulgaria din aprilie 2021.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele