Guvernul ceh intenționează să relaxeze măsurile de izolare, de joi

0
infectii

Guvernul ceh vizează o relaxare a izolării care paralizează economia ţării, în cazul în care situaţia epidemiei se confirmă în zilele următoare, relatează Reuters.

 

Cehia a fost unul dintre primele state din Europa care a declarat starea de urgenţă, în martie, în vederea unei împiedicări a răspândirii noului coronavirus, la vremea respective numărul cazurilor de COVID-19 confirmate fiind de până în 200.

În total, Cehia înregistrează în prezent 4.591 de contaminări, însă creşterea zilnică a contaminărilor a fost sub 10% în ultimele zile, Praga anunţând duminică cel mai mic bilanţ de noi contaminări de la 22 martie.

Ministrul ceh al Sănătăţii Adam Vojtech a anunțat că, în cazul în care această tendinţă continuă, Guvernul urmează să autorizeze, începând de joi, o redeschidere a anumitor magazine – care vând materiale de construcţii sau papetărie -, dar şi o reluare a unor activităţi sportive în aer liber – fără adunări, ca tenisul, scrie News.ro.

Și Austria a anunțat că intenționează să relaxeze măsurile împotriva epidemiei și să deschidă, initial, micile magazinele, începând cu data de 14 aprilie.

 

Citește și: Austria intenționează să redeschidă magazinele mici la 14 aprilie, ca prim pas pentru relaxarea progresivă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele