Guvernul demis discută în premieră proiectul pentru creșterea salariului minim cu o sută de lei

0

Guvernul demis, condus de Viorica Dăncilă, discută în primă lectură, în ședința de luni, proiectul pentru creșterea salariului minim cu o sută de lei, ceea ce înseamnă că hotărârea nu va fi adoptată astăzi. Dacă Guvernul Ludovic Orban trece luni de votul Parlamentului, aceasta ar urma să fie ultima ședință a Cabinetului Dăncilă.

 

„Îmbunătățirea vieții românilor a fost obiectivul central al guvernării noastre. Am luat măsuri pentru creșterea pensiilor, a tuturor drepturilor sociale și a salariilor. Am fost preocupați să majorăm salariul minim brut pe țară garantat în plată,astfel încât cetățenii să fie corect plătiți pentru munca lor. (…) În ședința de astăzi, discutăm în primă lectură creșterea salariului minim începând de anul viitor la 2.262 de lei, iar pentru angajații cu studii superioare și vechime de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare la 2.620 de lei lunar”, a declarat Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.

Ea a spus că în legătură cu acest proiect au fost consultări cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor și a fost supus analizei Consiliului Economic și Social.

Dăncilă a mai spus că aceasta este o măsură justă și că există condițiile economice pentru aceasta. Premierul demis a precizat că nu vede niciun motiv pentru care viitorul guvern nu ar aplica majorarea salariului minim.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în urmă cu o săptămână, în debutul ședinței de guvern, că renunță la adoptarea hotărârii de guvern pentru creșterea salariului minim, fără a da explicații. Surse guvernamentale au declarat atunci pentru G4Media.ro că motivul amânării este lipsa avizelor necesare pentru ca HG-ul să poată fi adoptat.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele