Guvernul este al PSD, nu se poate demisiona după bunul plac al miniştrilor

0

Ministrul de Interne Carmen Dan a anunţat că nu demisionează din funcţie, afirmând că o astfel de decizie se ia în forurile statutare ale partidelor coaliţiei. “Guvernul e politic. Retragerea miniştrilor se aprobă în Coaliţie”.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a anunţat joi seară că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru verificări în legătură cu respectarea procedurilor în cazul incidentului în care poliţistul Eugen Stan a fost implicat în 2016, ea susţinând că şeful IGPR a ştiut despre implicarea acestuia în incident. Ea a prezentat şi o cronologie a faptelor de la momentul anunţului său în legătură cu propunerea de înlocuire a lui Bogdan Despescu cu Cătălin Ioniţă la conducerea IGPR, prezentând un document în care Ioniţă îi dădea acceptul pentru ocuparea funcţiei.

Premierul Mihai Tudose a postat, joi seară, un mesaj pe Facebook în care demontează şirul evenimentelor prezentat de Carmen Dan în conferinţa de presă.

”Doamna Carmen Dan recunoaşte cã la ora 6:27 a fost sunatã de domnul chestor Ioniţã, care a anunţat-o cã doreşte sã se vadã cu domnia sa. În acea dimineaţã, i-a transmis acesteia cã nu vrea sã fie şef al IGPR. Şedinţa de Guvern a avut loc la ora 13:30. Atunci am anunţat cã nu îl numesc pe domnul chestor Ioniţă, că nu îl demit pe domnul chestor Despescu şi cã aştept un raport de la dânsul. La acea orã, toate televiziunile titrau cã domnul chestor Ioniţã nu doreşte sã fie noul şef al IGPR. Cum poate spune cineva cã anunţul meu de la ora 13:30 l-ar fi putut face pe domnul chestor Ioniţă sã se rãzgândeascã? Trageţi dumneavoastră concluziile”

Citeşte şi:Tudose ofensiv: Carmen Dan a mințit, dacă va fi lăsată va demisiona

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele