Guvernul trece la ‘Planul B’: Pe când s-ar putea amâna ordonanţa de amnistie

0

Textul ordonanţei de urgenţă pentru amnistie şi graţiere nu este finalizat, iar iniţiatorii legali (Ministerul Justiţiei) nu au semnat încă nimic. În aceste condiţii,  Coaliţia de guvernare trece la planul B: încă o şedinţă de guvern, care să aibă loc joi, în ultima zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului (ultima zi în care se pot emite ordonanţe de urgenţă), precizează surse guvernamentale pentru știripesurse.ro.

Nu este sigur că ordonanţa va putea fi adoptată joi. Pe de altă parte, nu se cunosc nici alte acte normative care ar putea fi incluse pe ordinea de zi. Între timp, premierul Viorica Dăncilă urmează să aibă o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, la Cotroceni.

În acest moment conform acestor surse din cadrul PSD-ALDE sunt două variante pe care se lucrează:

  1. OUG de amnistie și grațiere care să fie aplicabilă doar ”victimelor statului paralel”, iar ”călăii” să fie lăsați în afară. Se dorește astfel protejarea victimelor și pedepsirea celor vinovați ”de rețineri abuzive, dosare la comandă….”

2 .OUG de amnistie și grațiere aplicabilă tuturor care s-ar încadra textului promovat.

Potrivit informațiilor noastre… liderul PSD ar fi adeptul celei de a II-a variante pentru a nu se intra în pericol de neconstituționalitate, să fie ”un T ZERO”. De partea cealaltă… adepții liniei dure – de pedepsire ”a călăilor statului paralel” susțin că au găsit variante prin care actul normativ să nu fie în conflict cu Constituția României.

Citește și Victor Ponta:Guvernul Dăncilă rezolvă toate problemele personale ale lui Dragnea prin OUG

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele