Guvernul vrea să crească gradul de împădurire în România

0

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că Guvernul vrea să crească gradul de împădurire în România de la 29-30% în prezent la peste 38%, cât este media europeană, urmând ca în acest sens să fie alocate resurse prin PNRR şi, dacă va fi nevoie, de la bugetul de stat.

 

Premierul a participat la o acţiune de împădurire alături de preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, la Dăbuleni, în judeţul Dolj.

“Suntem într-o zonă unde a început deşertificarea în România şi chiar la Dăbuleni este un loc emblematic. România are astăzi cam 29-30% din suprafaţă împădurită, în timp ce UE are o medie de 38% împădurită. Asta este provocarea pentru acest guvern. Alocăm resursele prin PNRR, poate şi resursele bugetare, dacă este nevoie, dar provocarea pentru acest guvern, pentru domnul ministru, pentru domnii miniştri este să aducem gradul de împădurire în România de la 29-30% peste media europeană de 38%. Şi de asta suntem astăzi aici, să începem această campanie, iar prezenţa mea este pentru a arăta că susţin această campanie şi vom aloca resursele necesare”, a afirmat Florin Cîţu.

Președintele Iohannis ar vrea ca oamenii să poată merge la biserici de Paște

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele