Guvernul vrea să suplimenteze bugetul Ministerului Sănătăţii pentru pregătirea unităţilor sanitare pentru îngrijirea pacienţilor cu coronavirus

0
- Reclama -

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de astăzi, printr-o hotărâre, suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului, pentru pregătirea unităţilor sanitare din țară în vederea îngrijirii pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

 

Proiectul de act normativ vizează şi optimizarea derulării acţiunilor prioritare necesare îngrijirii şi acordării tratamentului pacienţilor critici, în acest context, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

În nota de fundamentare a proiectului de act normativ se propune suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu suma de 450.000.000 de lei, necesară pentru a putea sprijini într-un mod cât mai eficient, acolo unde va fi cazul, „tratamentele complexe pentru formele critice de boală ceea ce conduce la evitarea unui număr important de decese”, relatează Agerpres.

De asemenea, menționăm că Italia se confruntă cu probleme în ceea ce privește capacitatea spitalelor de a trata pacienții infectați cu acest virus, deficitul de paturi de spital și de materiale medicale punându-i pe medici în situația neplăcută de a alege pacieții pe care să îi trateze cu prioritate.

- Reclama -

În cursul zilei de astăzi, autoritățile au anunţat încă 8 cazuri confirmate de coronavirus în Bucureşti, pe lângă cele 17 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus), confirmate deja pe teritoriul României.

Amintim că, potrivit Ministerului Afacerilor Externe, 5 pacienți, din cei 17 infectați au fost declarați vindecați și au fost externați.

Citește și: Penurie mare de paturi în Nordul Italiei. Aproape 8000 de infectați cu coronavirus COVID-19

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele