Guy Verhofstadt cere excluderea partidului lui Tăriceanu din Alianța Liberal-Democraților Europeni

0

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a cerut azi excluderea partidului lui Călin Popescu Tăriceanu din Alianța Liberal-Democraților Europeni.

„Din păcate, situația din România continuă să regreseze. Grupul ALDE a decis la începutul lui aprilie să excludă ALDE România. Ne așteptăm ca Partidul ALDE să urmeze această decizie și să-i excludă formal din mișcarea noastră cât mai curând posibil”, a scris Verhofstadt, pe contul lui de Twitter.
Potrivit unei declarații din 3 aprilie a purtătorului de cuvânt Didrik de Schaetzen, problema excluderii ALDE România din ALDE Europa, ar urma să se regăsească pe agenda întâlnirii statutare a formațiunii europene, din 28 iunie.

„Organismul care se ocupă de chestiunile de apartenență este Consiliul privind statutul membrilor. La următoarea întâlnire din Elveția, este foarte probabil să fie pusă pe agendă excluderea ALDE România din grupul politic european”, a afirmat Didrik de Schaetzen.

Citeste depre Dragnea și Dăncilă transmit din Moldova mesaje anti-EU. Moldovenii muncesc deja in Europa!

Prima oară a fost abordată tema excluderii partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din ALDE Europa, în luna noiembrie a anului trecut, la Madrid, în urma unei scrisori formulate și trimise preşedintelui grupului european ALDE, Hans van Baalen, de către Beate Meinl-Reisinger, lider al formaţiunii Forumul Liberal Noua Austrie (NEOS).

O discuție în acest sens a avut loc apoi la Berlin, la începutul lunii februarie a acestui an. Acum, după o scrisoare adresată, cu o lună în urmă, de către liderul grupului ALDE din PE Guy Verhofstadt, subiectul ar putea fi din nou pe ordinea de zi a ALDE Europa, la întrevedere din 28 iunie. Totodată, va fi transmisă și o invitație către ALDE România pentru a participa la această întâlnire.

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European Guy Verhofstadt spunea, la începutul lunii ianuarie, că în cazul în care partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu susţine aplicarea în totalitate a recomandărilor Comisiei de la Veneţia în privinţa legilor justiţiei şi ONG-urilor va avea „un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE, dacă nu, nu”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele