Dragnea și Dăncilă transmit din Moldova mesaje anti-EU. Moldovenii muncesc deja in Europa!

0

Premierul Dăncilă a declarat vineri, la Botoșani, că își dorește ca în 2019 social-democrații să câștige alegerile europarlamentare și să aibă președintele României, un președinte PSD.

„Îmi doresc ca împreună să mergem la guvernare până în 2020, iar în primul rând în 2019 să câştigăm alegerile europarlamentare şi să avem preşedintele României, un preşedinte PSD”, a declarat Viorica Dăncilă la conferinţa de alegeri a PSD Botoşani.

Ea a precizat că, pentru a-şi putea pune în practică proiectele, pentru a putea să se ţină de cuvânt în faţa cetăţenilor care l-au votat există o singură şansă: să voteze şi să convingă că PSD, indiferent de culoarea politică, a ajutat fiecare comunitate în parte, că a existat un program PNDL introdus de Liviu Dragnea care şi-a arătat efectele, că la sfârşitul anului trecut guvernul a alocat toate fondurile pentru PNDL 2 şi că în continuare proiectele lor îşi găsesc corespondentul în guvernarea PSD-ALDE.

„Nu îmi este uşor. Cred că am fost cel mai atacat prim-ministru de după 1989. Dar nu am făcut nici şi nu pot să fac niciun pas înapoi. Pentru că am o datorie faţă de cetăţenii acestei ţări, am o datorie faţă de ţara mea, am o datorie faţă de cei care mi-au acordat această încredere, mă refer la preşedintele partidului LiviuDragnea, mă refer la conducerea partidului, mă refer la toate judeţele care m-au susţinut”, a spus Dăncilă.

Citește și Iliescu este acuzat de generarea unei ”psihoze a terorismului” care a curmat sute de vieți la Revoluția din 89

Ea a mai spus că social-democraţii au învăţat de-a lungul timpului să conjuge verbul „a construi”, iar alţii au venit la guvernare şi au conjugat verbul „a demola”.

„Noi am învăţat de-a lungul timpului să conjungăm verbul a construi. Împreună cu dumneavoastră am pus cărămidă cu cărămidă. Au venit alţii şi au conjugat verbul a demola. Au dărâmat, am luat-o de la capăt. România şi românii nu îşi mai permit experienţe, trebuie ca împreună să mergem pe acelaşi drum”, a mai spus premierul.

Viorica Dăncilă a întrebat dacă România doreşte lideri care să stea ca ghiocelul în faţa liderilor europeni sau care să stea cu demnitate în faţa acestora.

„Ce ne dorim pentru România? Lideri care să meargă şi stea ca şi ghiocelul, lideri care să accepte orice sau cei care stau cu demnitate în faţa liderilor europeni? A fi demn în Uniunea Europeană nu înseamnă să nu fi pro-european, dar poporul român a fost întotdeauna un popor demn, un popor curajos, un popor care nu s-a lăsat călcat în picioare. De ce să trimitem la Bruxelles oameni care se duc şi cer sancţiuni pentru propria ţară, oamenii care votează rezoluţii împotriva României. Ăştia să fie oare oamenii pe care să-i susţinem noi sau oameni care se duc la Bruxelles şi luptă pentru ţara lor şi reprezintă cu demnitate şi patriotism ţara noastră”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Dragnea îți îndreaptă coloana la Europa, dar vrea EuroParlamentari

„Poate vor în continuare să avem la Bruxelles oameni care votează împotriva propriei ţări, oameni care înjură România sau vor să avem la Bruxelles nişte oameni care să se preocupe de să avem mai multe fonduri europene în ţara noastră, România să nu mai fie tratată ca ţară de categoria a doua, aşa cum este acuma şi în principal din cauza celor de la PNL şi USR şi PLUS, care la Bruxelles denigrează ţara şi îi încurajează pe străini să ne înjure la rândul lor. Sau să avem nişte europarlamentari curajoşi, care să ştie cum, să vrea, să aibă puterea şi curajul să se bată pentru această ţară, să se bată pentru dreptul nostru de a avea aceeaşi calitate de produse pe care o au şi cei din Vest”, a afirmat Dragnea.

Citește și Insula Belina ar putea fi transformată în paradis fiscal

El a precizat că românii nu trebuie să mănânce produse agroalimentare mai proaste decât cele din Vest şi că România nu este ţara pe care ei au decis să facă experimente.

„De ce ar trebui românii să mănânce produse agroalimentare mai proaste decât cele din Vest? Noi suntem cobaii Europei? Noi suntem poporul pe care ei au hotărât să facă experimente? Copiii noştri trebuie să fie ghiftuiţi cu legume şi fructe, practic sunt otrăvite dacă vorbim de chimicale. Sau să se bată acolo cum s-a bătut şi Maria Grapini, şi aşa cum o să facem şi noi în Parlament să dăm o lege ca să pedepsim orice firmă nemernică străină, şi chiar şi românească, care îşi va permite să vândă în această ţară produse care nu sunt de aceeaşi calitate ca cea din Vest sau produse care nu corespund”, a precizat Liviu Dragnea.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele