Hăituită de troiene, naţionala de rugby s-a mutat de la Iași la București

0
- Reclama -

Naționala de rugby a României va disputa cel de-al doilea meci din Rugby Europe Championship (REC), programat pe 18 februarie, contra Spaniei, la București, pentru că iarna nu-i ca vara, mai ales la Iași.

Anunțul a fost făcut de Federația Română de Rugby: „Programată inițial la Iași, partida a fost mutată la București din cauza condițiilor meteo nefavorabile din Moldova. La Iași, temperatura va ajunge și la minus 20 de grade Celsius în această săptămână, făcând imposibile deszăpezirea și asigurarea unor condiții normale de joc”.

Florinel Matei, secretarul general al FRR, a făcut mai multe precizări pe această temă: ”Iașiul a oferit multă căldură și susținere rugbyului, iar acest joc acolo ar fi produs multă bucurie și speranță jucătorilor și suporterilor. Am avut o deschidere totală din partea autorităților locale, care au făcut tot posibilul ca acest meci să se producă, însă condițiile atmosferice fac imposibilă susținerea partidei pe stadionul ‘Emil Alexandrescu’. Zăpada a fost degajată de pe stadionul din Iași, au fost achiziționate de către Primărie folii de celofan gros, suporți pentru montarea prelatei de celofan, opt turbosuflante de mare putere au fost închiriate, dar cu toate acestea șansele sunt minime ca terenul să fie dezghețat la ora meciului. Faptul că ultimul strat de zăpadă a căzut pe un teren înghețat, iar instalația de încălzire este stricată anulează efortul Primăriei și fac imposibilă derularea partidei. În acest sens, decizia finală a Federației este de a minimiza riscurile și de a programa meciul pe Stadionul Național ‘Arcul de Triumf’, temperaturile în Capitală fiind pozitive în această săptămână. Din fericire, pe stadionul de la Federație, sub stratul de zăpadă gros de 10 cm, terenul este moale, neînghețat și acoperit de iarbă. Vom face o mobilizare masivă de forțe pentru ca sâmbătă, 18 februarie, să fie degajată toată zăpada, de pe suprafața de joc. Este o decizie pe care am gândit-o și dezbătut-o foarte mult, este una din puținele șanse ca acest meci să se poată disputa. Vă așteptăm alături de noi sâmbătă, de la ora 7,00 dimineața, cu lopeți și celofane pentru a ajuta la înlăturarea zăpezii de pe suprafața de joc. Din păcate, condițiile din tribune nu vor fi dintre cele mai prietenoase, drept pentru care intrarea va fi liberă”.

Spania a câștigat primul meci din REC 2017, învingând sâmbătă naționala Rusiei, la Madrid, cu 16-6, în timp ce România a pierdut, în deplasare, confruntarea cu Germania, scor 31-48.

 

- Reclama -

sursa foto: frr.ro

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele