Hunor crede că Iohannis a fost sancționat în mod corect de CNCD

Hunor: mă bucur că această decizie a fost luată într-o majoritate foarte mare

0

Amenda dată preşedintelui Klaus Iohannis de către Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării este importantă nu ca valoare, ci din punctul de vedere al mesajului, pentru că declaraţiile sale au însemnat o discriminare la adresa comunităţii etnice, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

 

Şeful statului a fost sancţionat de CNCD după declaraţiile făcute în contextul adoptării proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Șeful CNCD, Csaba Asztalos, pare că face jocul UDMR, deși este plătit de români să fie imparțial, la fel ca șeful CCR, Vlaer Dorneanu, fost fruntaș PSD.

Trebuie subliniat că UDMR și Kelemen Hunor au fost susținători ai PSD în timpul guvernărilor penale ale lui Liviu Dragnea. Hunor și clica de UDMR-iști care sunt ”lipiți” de scaunele din Parlament se bazează pe un discurs al segregării pentru a-și păstra prerogrativele.

“Este o decizie corectă şi o decizie necesară. Sigur, nu valoarea în sine a amenzii este importantă, fiindcă nu este o valoare mare pentru un preşedinte 5.000 de lei. Poate că va şi ataca la Curtea de Apel, vom vedea. Important este mesajul deciziei – că a fost o discriminare la adresa comunităţii etnice, la demnitatea umană, şi acest mesaj este mult mai important decât amenda în sine. De aceea mă bucur că această decizie a fost luată într-o majoritate foarte mare”, a subliniat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR crede că preşedintele Iohannis “datorează nişte scuze”, pentru că ”a făcut nişte afirmaţii inacceptabile”.

“În continuare cred că preşedintele datorează nişte scuze fiindcă a făcut nişte afirmaţii inacceptabile şi din punct de vedere etic şi din punct de vedere politic. Aşteptăm în continuare scuzele preşedintelui Iohannis”, a adăugat Kelemen Hunor.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele