Hunor crede că Iohannis e rău pentru că a respectat Constituția

0

Kelemen Hunor spune că a strâns peste 266.000 de semnături. Hunor l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis, dar și pe fostul președinte Traian Băsescu: „Nu e bine să avem președinte part time, dar nici full time, mai ales dacă nu știm ce vrea să facă”.

Liderul UDMR spune că în perioada de strângere a semnăturilor a avut un contact mai mare cu oamenii și că a primit și încurajări, dar și critici.

Sigur, Hunor nu vorbește deloc despre perioada în care UDMR a sprijinit acțiunile penale ale lui Liviu Dragnea și Guvernele pe care infractorul fost președinte PSD le-a impus cu ajutorul alianței nefaste PSD-ALDE.

„La noi, dincolo de Constituție, oamenii au impresia după două mandate de Băsescu că președintele rezolvă totul și au această experiență de cinci ani cu președintele Iohannis, când președintele s-a implicat mai puțin, și acum sunt un pic debusolați: care e modelul de președinte? Unul jucător care se bagă în toate temele posibile și imposibile sau un președinte care, din când în când, spune că urmărește cu atenție desfășurarea evenimentelor. Poate că la mijloc ar trebui să fie”, a adăugat el.

Citește și PSD și UDMR au reușit: un alt obsedat sexual a fost eliberat și face victine

Kelemen Hunor a mai spus că ar vrea să fie „un președinte care este dedicat societății, care se ridică deasupra jocurilor politice, nu vrea să fie un om care știe totul, dar care are o viziune despre viitorul României”.

„Președintele este un model prin mesaje, prin atitudine, prin implicare și noi am văzut două modele total diferite, lăsându-l la o parte pe Iliescu: Băsescu – care se implică și joacă de dimineața până seara, și noaptea dacă se poate, și președintele Iohannis – strict pe Constituție și dacă se poate să nu deranjeze pe nimeni, doar când arde și trebuie să vină pompierul, cum zicea el”, a subliniat președintele UDMR.

„Nu e bine să avem președinte part time, dar nici full time, mai ales dacă nu știm ce vrea să facă”, a continuat Kelemen Hunor.

Despre afirmația că ar vrea să ajungă în finală cu Theodor Paleologu, el a precizat că atunci când este întrebat cu cine votează în turul al doilea „de fiecare dată îmi vine să spun: dar de ce trebuie să mă întrebați înainte de primul tur?”

„Eu stau cu picioarele pe pământ, nu sunt naiv, dar nu pot accepta să dau un răspuns la o întrebare care trebuie pusă după primul tur. Cu Toader Paleologu ar fi un tur doi minunat, o dezbatere de două săptămâni cum nu s-a mai văzut în această țară și, indiferent cine ar câștiga, România ar ieși în câștig mare, mare de tot”, a mai spus Kelemen Hunor.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele