Hyundai, marele câștigător la ”World Car of the Year” 2022

0
Hyundai Ioniq 5
Hyundai Ioniq 5

Hyundai IONIQ 5 a castigat: „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle of the Year” si „World Car Design of the Year”. Rezultatele World Car Awards 2022 au fost dezvaluite in cadrul unei ceremonii care s-a desfasurat la New York International Auto Show (NYIAS) conform PRescu.ro.

 

IONIQ 5 a fost votat de catre un juriu format din 102 jurnalisti auto din 33 de tari. Autovehiculul 100% electric – care a castigat deja numeroase premii internationale – a participat alaturi de 27 de modele concurente lansate in anul 2021, obtinand victoria in cadrul tuturor celor trei categorii la care a fost nominalizat.

Primul model electric al gamei dezvoltat pe platforma Hyundai E-GMP beneficiaza de un sistem de incarcare ultra-rapida – infrastructura de 800 V permite incarcarea bateriei de la 10% pana la 80% in doar 18 min – si de un interior spatios.

In versiunea de echipare cu tractiune 2 WD si cu baterie de pana la 77,4 kWh, autonomia modelului este de aprox. 480 km (conform WLTP).

„Suntem cu adevarat onorati sa primim aceste prestigioase premii care reflecta talentul si efortul echipei, dar si ale partenerilor Hyundai Motor Company.”, a declarat Jaehoon Chang, President & CEO – Hyundai Motor Company.

Vezi și Hyundai accelereaza strategia de electrificare: 7% din cota de piata globala EV pana in 2030

Pentru „World Car of the Year”, juriul a selectat IONIQ 5 dintr-o lista initiala de 28 de autovehicule. Pentru a fi eligibile in aceasta categorie, vehiculele trebuie sa fie produse in cel putin 10.000 de unitati/ an, respectiv sa fie vandute pe cel putin doua piete majore de pe minim doua continente, in perioada 1 ianuarie 2021 – 30 martie 2022.

MAI MULTE PE PRESCU.RO 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele