Idei pentru o grădină încântătoare

0

Grădina este zona casei în care poți petrece zile însorite plăcute în aer liber alături de familia sau de animalele de companie. Este acel colț verde care îți permite să rămâi în contact cu natura, chiar dacă locuiești în oraș. Din acest motiv, este important să-l amenajezi, să-l decorezi sau să crești plantele care îți plac cel mai mult și să faci din grădină un mediu plăcut și primitor. 

Idei pentru o grădină mare

A avea o grădină este întotdeauna un avantaj, dar dacă ai una mare o poți folosi în mai multe moduri. Pentru a profita la maximum de ea și a crea zone în care să vă petreceți timpul liber, o planificare adecvată este esențială.

În primul rând, luați în considerare utilizarea unei pardoseli exterioare: aceasta este foarte utilă pentru a crea căi de acces. Cu toate acestea, este important ca acesta să fie rezistent și de calitate, pentru a putea rezista mult timp. Apoi, puteți începe să vă gândiți ce copaci să plantați. De ce să nu plantezi cele cu fructe? Dacă, pe de altă parte, preferați florile, puteți proiecta paturi de flori și puteți fi creativ. Pentru realizarea acestor zone ale gradinii este mai bine sa fii insotit de un profesionist din sector.

Idei pentru o grădină mică

Dacă nu ai foarte mult spațiu disponibil, nu trebuie să renunți la o zonă verde. Se poate realiza si in cativa metri patrati sau pe terasa. Acest lucru necesită un design mai atent al grădinii, deoarece va fi necesar să se calculeze suprafața disponibilă și să se aleagă cele mai potrivite plante. Daca, de exemplu, terasa sau gradina are o expunere sudica, va fi mai mult soare si de aceea va fi necesar sa se prefere plantele care rezista la seceta.

Pentru terasă trebuie luată în considerare greutatea copacilor sau a plantelor, pentru a nu crea o încărcare excesivă. Care sunt cele de preferat? Plantele ideale sunt cele care sunt veșnic verzi și nu necesită multă udare. Chiar și cele aromate, precum levănțica sau cimbru, sunt o idee grozavă: nu numai că contribuie la verdele, ci sunt și foarte utile în bucătărie. În aceste cazuri, bazați-vă pe o figură specializată pentru a obține cel mai bun rezultat.

Irigarea grădinii: ce sistem să alegi?

In gradina este intotdeauna important sa ai un sistem de irigare eficient si practic . Puteți decide între udarea manuală, ideală mai ales pentru suprafețe mari, sau udarea automată. În ultimii ani, sistemul de picurare a câștigat teren. Aceasta este o idee foarte practică pentru grădină care vă permite să economisiți apă și să oferiți plantelor cantitatea necesară.

Apa este furnizată în sol prin picurare uniform, umezind doar partea afectată de lângă rădăcini. Este deci un sistem foarte precis care îmbunătățește și sănătatea plantelor: riscurile de îmbolnăvire sunt reduse deoarece frunzele nu sunt umede și, în final, se evită creșterea buruienilor.

Diferite stiluri pentru spațiul tău verde

Daca le preferi pe cele naturale, care folosesc plante tipice zonei in care locuiesti, vei respecta ecosistemul si vei obtine rezultate excelente cu putina intretinere deoarece plantele vor fi cele mai potrivite pentru zona ta. Alte idei mai originale sunt, de exemplu, grădinile:

  • Verticală

  • Zen

  • Japoneză

 

sursă:Giardinieri-24

traducere: C.L

CITEȘTE ȘI Plante perfecte pentru bucătărie

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele