Iliescu, audiat în dosarul „Mineriada” și acuzat de infracțiuni contra umanității: „Bineînțeles nu sunt vinovat”

Ion Iliescu, fostul președinte al României, s-a prezentat azi-dimineață la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul „Mineriada".

0
- Reclama -

Acuza adusă fostului șef de stat este de infracțiuni contra umanității. Întrebat de presă, înainte de audieri, dacă recunoaște acuzațiile aduse și se consideră vinovat, Ion Iliescu a răspuns: „Bineînțeles nu”.

În urmă cu o săptămână mai multe persoane au fost puse sub acuzare de procurorii militari în acest dosar. Alte personalități cercetate penal în cadrul aceluiași dosar sunt fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, Nicolae Dumitru — fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu — fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.
Concret, acuzațiile aduse de procurori sunt că inculpații au decis, organizat și coordonat, în perioada 11 — 15 iunie 1990, „un atac generalizat și sistematic”, lansat împotriva unei populații civile, respectiv împotriva manifestanților din Piața Universității din București, precum și a populației Capitalei.

În atac aceștia au implicat participarea forțelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, precum și peste zece mii de mineri și alți muncitori din mai multe zone ale țării.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele